Elisan 5G-verkko avautui Somerolle

0
Keskustan 60 metrin korkuinen linkkimasto on Someron korkein rakennelma. Isojen 5G-antennien asentamisessa on vaikea "taiteilla" vaijerien kanssa, joten huoltotöihin otetaan korkealle yltävä henkilönostin.

Elisan 5G-verkko jatkaa laajenemistaan Varsinais-Suomessa ja avautuu nyt Somerolle. Kaikkiaan Elisan 5G on saatavilla 202 paikkakunnalla Suomessa.
Nopea verkko yltää muun muassa Lamminniemen, Kirkonmäen, Härkälän, Joensuun, Ruunalan, Jaatilan, Kaislarannan, Rankkulan, Suonkulman ja Kääntelän alueille.
– Etätyö ja palveluiden digitalisoituminen ovat yrittäjille voimakkaita ajureita liiketoiminnan kehittämisessä ja korona-aika on osaltaan vauhdittanut tätä kehitystä. Tämä lisää vaatimuksia nopeille ja luotettaville mobiiliyhteyksille, kun työtä tehdään entistä useammin monipaikkaisesti tai jopa tien päältä. 5G tuo lisää mahdollisuuksia virtuaalisten kohtaamisten hyödyntämiseen niin asiakkaiden, kumppaneiden kuin henkilöstönkin kanssa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kertoo.
Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.