Etsitkö jotakin?

0
Johanna Korpela ja Ville Mäntymaa kuuluvat vapaaehtoisten tiimiin, joka järjestää viikonlopun musiikkitapahtumia.

Teksti ja kuva Alma Kärkkäinen

Valtakunnallinen, yhteiskristillinen Se löytyi -kampanja näkyy myös Somerolla. Kiiruun talolla 8. ja 9. lokakuuta järjestettävät Löydä sinäkin -tapahtumat toteutetaan paikallisin talkoovoimin.

Somerolaiset Johanna Korpela ja Ville Mäntymaa kuuluvat vapaaehtoisten tiimiin, joka järjestää viikonlopun musiikkitapahtumia. Tilaisuuksissa kuullaan, kuinka ihmiset ovat kokeneet Jumalan voiman elämässään, ja mitä he ovat hänessä löytäneet.

Korpela ja Mäntymaa muistelevat, mitä kaikkea ovat itse elämänsä aikana etsineet. Arjessa etsitään milloin avaimia ja milloin puhelinta. Joskus hukassa voi olla jotakin korvaamattoman kallista: Mäntymaan perhe etsi kerran lomareissulla kadonnutta lasta.

– Yksi pojistani katosi hotellin pihasta, kun olimme Ruotsissa. Hän oli silloin kolmen vanha. Juoksin heti uima-altaalle, jos hän olisi pudonnut sinne. Poika löytyi autotien vierestä, Mäntymaa kuvailee.

Löytymisen helpotus oli vanhemmille valtava.

Nyt Mäntymaa ja Korpela ovat talkoolaisina paikalla kohtaamassa muita etsijöitä Löydä sinäkin -tilaisuuksissa. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

– Etsitpä jotakin pientä tai suurta, olet lämpimästi tervetullut tapahtumiin, Ville Mäntymaa toivottaa.

– Elämme epävarmoja aikoja, ja moni miettii, mistä saisi turvaa. Joku katselee kansainvälisiä uutisia ja pohtii, onko mitään hyvää Jumalaa olemassa. Tilaisuuksissa saa keskustella ja esittää kysymyksiä. Etsitään vastauksia yhdessä.

Mäntymaa toivoo, että myös sellaiset ihmiset, joilla ei ole ollut minkäänlaista uskoa Jumalaan, voivat löytää henkilökohtaisen Jumala-suhteen.

Lauantaina Kiiruun talolla soittaa myös Someron pojat, jonka jäsenet ovat 16–23-vuotiaita.

Ville Mäntymaa on menossa mukana. Nuorten asiat ovat hänelle sydämen asioita, sillä hänen omat kuusi lastaan ovat nyt aikuistuvia nuoria.

– Nuori miettii, mihin kannattaa panostaa, ja miten saada onnellinen elämä. Nämä ovat teemojamme myös lauantai-iltana.

Miestä hymyilyttää, kun tulee puheeksi, että Someron pojissa soittaa samainen poika, jota etsittiin ruotsalaisen hotellin pihasta.

Sunnuntaina kaikenikäisille suunnatussa iltapäivässä esiintymässä on useita muusikoita, muun muassa Jippii -lapsikuoro ja mieskuoro SOS .

Johanna Korpela on yksi sunnuntain muusikoista.

– Kun olin pieni, Jumala paransi minut ihmeellisesti. Siksi tiedän, että Hän on todellinen. Haluan laulaa ihmisille toivosta, Korpela kertoo.

Johanna Korpela on melko tuore tulokas somerolaisessa talkoojoukossa. Ennen paikkakunnalle muuttoaan perhe asui kahdeksan vuotta Tansaniassa.

– Mukavaa, kun Somerolla on tällaista talkoohenkeä. Meillä on järjestäjinä kristittyjä erilaisista tunnustuskunnista ja taustoista. Hienoa saada olla tässä yhdessä!

Mikä Se löytyi -kampanja?

– valtakunnallinen monimediakampanja 19.9.–16.10.

– järjestäjinä on yli 400 seurakuntaa ja järjestöä ympäri Suomea yhdessä medialähetysjärjestö IRR-TV ry:n kanssa

– kotitalouksiin jaetussa Se löytyi -kirjassa eri aloilta tunnetut suomalaiset kertovat omat tarinansa löytämisestä (mukana mm. kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola, entinen elinkautisvanki Lauri Johansson sekä laulaja Jippu)

– kampanjan verkkosivusto seloytyi.fi palvelee suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.