Farkkujen jatkoelämä näyteikkunoissa

0
Esillä on esimerkiksi farkuista tehtyjä laukkuja ja kasseja.

Ecotekolan kädentaidon, puurakentamisen ja kierrätyksen työpajat ovat laittaneet esille näyttelyn Kesä mennyt on Jukolan myymälän näyteikkunoihin. Se on jatkoa kirjastossa esillä olleelle Varkun viemää -näyttelylle, joka kärsi korona-ajoista.

– Halusimme, että mahdollisimman moni näkee, mitä kaikkea kierrätystavarasta on mahdollista tehdä, kertovat kädentaidon ohjaaja Virve Kosonen, puurakentamisen ohjaaja Timo Väätänen ja kierrätyksen ohjaaja Mika Nikkarla.

Näyttelyn töissä on käytetty pääasiassa kierrätysmateriaaleja, eritoten farkkukangasta. Esillä on esimerkiksi laukkuja, kansituoleja, tyynyjä, keppihevosia, leluja, tuunattuja vaatteita, sisustuskankaita ja taidetta.

Ompelemisen lisäksi on tarvittu muun muassa puutyöosaamista ja askartelutaitoja.

Näyttely on esillä joulusesonkiin saakka.