FC Kemi oli tyly vieras

0
Oskari Hietanen (keskellä) pääsi muiden muassa Arber Istrefin ja Valmir Seferin kokeneessa seurassa suorittamaan tulikasteensa Someron liigaparketilla.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Futsal-Liigassa kohti terävintä kärkeä rynnistävä FC Kemi täydensi onnistuneen etelän kiertueensa Somerolla. Monitoimitaloa isännöinyt Someron Voima Futsal jäi pohjoisen miesten jalkoihin maaliluvuin 2–8 (2–4).
FC Kemi kävi ennen Someron peliä hakemassa vierasvoiton Turusta ja sillä oli Monarin koitokseen selkeästi parempi pelituntuma kuin pari viikkoa pelitaukoa viettäneellä kotijoukkueella.
Iltapäivän hahmo, Kemin Tuukka Pikkarainen , iski ensimmäisen maalinsa jo toisella peliminuutilla. Loppupelin aikana sama mies nöyryytti sovolaisia vielä neljällä lisäosumalla.
Alkuhetket vaikeuksissa ollut SoVo pääsi kamppailuun mukaan Gezim Vocan kahdella neljän minuutin sisään syntyneellä maalilla. Ensin Voca täräytti pallon kemiläismaalin alakulmaan vapaapotkun jatkotilanteesta ja hetkeä myöhemmin kymmenen metrin rangaistuspisteeltä.
Aiemmillakin kausilla tuhoisaa jälkeä liigakentillä tehnyt Vocan kanuuna on siis edelleen vireessä, mutta muilta osin miehen suoritukset ja yhteispeli muiden sovolaisten kanssa kaipaavat vielä hiomista. Se on aivan ymmärrettävää, onhan Voca edellisen runsaan puolen vuoden jakson omistautunut yksinomaan jalkapalloilulle.
Paraisten IF:n muutaman kauden nousujohteinen taival jalkapallon Kakkosessa ja viimeksi Ykkösessä tuli kuitenkin päätökseen ja Voca on lupautunut somerolaisen liigajoukkueen avuksi koko loppukauden ajaksi.

Huomio väärissä asioissa

Kotijoukkueen nousu taittui kemiläisten kahteen nopeaan maaliin avausjakson lopussa ja entistä vaikeammaksi SoVon urakka muodostui heti toisen jakson alussa, kun puolustuspään hölmöilyn seurauksena Kemi livahti 5–2 johtoon.
Kyseinen tilanne oli yksi esimerkki jatkuvan erotuomareille urputtamisen vahingollisuudesta. SoVon Rinor Karaqa jätti omalla puolustusalueella pelaamatta tilanteen loppuun, kun hänelle tuli kesken kaiken asiaa tuomariston suuntaan. Kemin taitava Vesa Lilja jäi muutamaksi sekunniksi ilman Karaqa-nimistä ”päällystakkia” ja tuikkasi pelivälineen somerolaismaaliin.
Monet muutkin sovolaiset pilasivat vastaavanlaisilla tilanteilla omaa ja joukkueensa keskittymistä pääasiaan, eli pelaamiseen. Turhat hiiltymiset aiheuttivat jälleen varoitustilin karttumista, niin että kolmen pelikierroksen jälkeen sovolaisia on ojennettu jo kahdeksalla varoituksella.

Hyväkään pohjustus ei nyt riittänyt

Tiedä sitten, olisiko SoVosta ollut voittokamppailuun maltillisemmallakaan esityksellä, sen verran kova vastustaja FC Kemi sunnuntaina oli. Sen maalivahti Rennan Cabral oli erittäin varmaotteinen, joukkueen puolustuspelaaminen kauttaaltaan hyvässä kuosissa ja hyökkäykset tulikuuman Pikkaraisen johdolla alati vaarallisia.
– Kemi oli meitä koko ajan askeleen edellä. Eniten jäivät harmittamaan ne ensimmäisen jakson loppuun omista, tyhmyyksistämme aiheutuneet takaiskumaalit, juuri kun olimme nousseet kahden maalin takaa tasoihin, SoVon pelaajavalmentaja, sunnuntain ottelussa yksinomaan valmentaja Valdrin Seferi kommentoi.
Otteluun lähdettäessä kaiken piti Seferin mukaan olla SoVon leirissä kohdallaan.
– Alla oli hyvin onnistunut treeniviikko ja vastustajan pelisysteemit oli käyty tarkasti lävitse. Omat pelisuunnitelmamme eivät kuitenkaan jostain syystä kentällä toteutuneet.
– Tämä peli jätti paljon miettimisen aiheita seuraavaa otteluamme ajatellen, Seferi jatkoi tulevana sunnuntaina Somerolla pelattavaa SoVo – Vieska Futsal -koitosta ennakoiden.
Sunnuntain ottelussa somerolaiselle kotiyleisölleen esittäytyi ensimmäisen kerran parikymppinen espoolaisnuorukainen, Oskari Hietanen. Häneltä nähtiin yritteliästä peliä ja muutamia hyviä väläytyksiä, jotka antavat jatkossa odottaa liigatulokkaasta somerolaisjoukueelle kelpo vahvistusta.

Futsal-Liigan sarjatilanne:
KaDy 4 4 0 0 0 20-12 12
FC Kemi 3 3 0 0 0 25-12 9
ToPV 3 3 0 0 0 13- 8 9
GFT 3 2 1 0 0 14- 4 8
Akaa 3 2 0 1 0 11- 5 7
Riemu 3 1 0 0 2 16-19 3
SoVo 3 1 0 0 2 12-17 3
Mad Max 3 1 0 0 2 5-11 3
____________________________

FC Kiisto 3 0 1 0 2 5- 6 2
AU 3 0 0 1 2 6-13 1
————————————
Vieska 2 0 0 0 2 7-11 0
____________________________

TPK 4 0 0 0 4 4-20 0

SoVo: Tehosaldot FC Kemiä vastaan:

Gezim Voca 2+0 (+2/-7=-5)
Arber Istrefi 0+1=1 (+2/-7=-5)
Valmir Seferi (+2/-2=0)
Vilho Ståhlström (+0/-0)
Pyry-Ville Korhonen (+0/-1=-1)
Hanad Mohamed (+0/-1=-1)
Rinor Karaqa (+1/-3=-2)
Oskari Hietanen (+1/-7=-6)
Antti Korhonen (+0/-6=-6)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 36.51 (+2/-6)
Vaihdossa: Niko Rikkilä, Valdrin Seferi, Jasper Joosela
Varoitukset: Mustafa, Valmir Seferi, Voca, Istrefi