Hermot kuriin Vieskaa vastaan?

0
SoVo Futsalin alkukauteen on mahtunut paljon enemmän ilonaiheita kuin pettymyksiä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin liigamiehistö astelee sunnuntaina kolmannen kerran kuluvan syksyn aikana kotiareenalleen. Aiemmista kotipeleistä tilille on kertynyt voitto ja tappio.
Sunnuntain vierasjoukkueena monitoimitalon peliparketille saapuu ylivieskalainen Vieska Futsal. Se pelaa viikonlopun ensimmäisen ottelunsa lauantaina Golden Futsalia vastaan Espoossa.
Vieska on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Sen peliesitykset eivät kuitenkaan ole olleet huonoja, sillä sekä FC Kemiä (4–6) että Tornion Palloveikkoja (3–5) vastaan Vieska roikkui mukana pistetaistelussa aivan pelien loppuhetkille asti. Joukkueen tehokkain pelaaja alkukierroksilla on ollut Aleksi Kylmälä (2+3=5 tehopistettä).
SoVo nousi avauskierroksella tappioasemasta 8–5 kotivoittoon Alastaron Urheilijoita vastaan. Akaa Futsalin vieraana tilille tuli 2–4 tappio ja viime sunnuntain kotipelissään SoVo jäi FC Kemin jalkoihin 2–8 lukemin. Somerolaisjoukkueessa tehopörssin kärkipaikan on ottanut haltuunsa sarjan moninkertainen pistekuningas Arber Istrefi (3+4=7)
Varsinkin viime sunnuntaina SoVolla oli suuria vaikeuksia tunnekuohujen hallinnassa. Voittojen tielle palaaminen todennäköisesti edellyttää joukkueelta kurinalaisempaa pelaamista ja parempaa hermokontrollia, ovatpa erotuomarit taas kuinka ”kuutamolla” tahansa
SoVon pelaajille on kolmella ensimmäisellä kierroksella vilautettu varoituskorttia jo kahdeksan kertaa, ja turhankin usein sanallisten purkausten vuoksi. Muut liigajoukkueet ovat katselleet keltaista korttia keskimäärin noin neljä kertaa ottelua kohden ja SoVon lisäksi vain kolme joukkuetta (ToPV, Akaa ja Mad Max) ovat täyttäneet tiliään kuudella varoituksella.
Viime kauden Vieskan kohtaamisissaan SoVo onnistui hyvin sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Somerolla kotijoukkue voitti tiukan ottelun maalein 3–2 ja Ylivieskasta SoVo haki 5–0 voiton.