Joulu on taas…

0
Kuva Veera Ojansuu.

Olisiko mahdollista saada tiheämpää tyhjennysväliä rivitalojen roskiksille Niittytiellä? Meiltä roskaajilta taitaa kertyä jätettää enemmän kuin on arvioitu. Kun roskikset ovat täynnä, niin linnut alkavat nokkia muovipusseja ja jätteet ovat ylt ympäriinsä. Se ei taas hivele silmää eikä ole muutenkaan järkevää.

Siisteyttä peräävä

Ihmettelin kuukausi sitten, miksi kaupoissa oli jo niin aikaisin tyrkyllä joulukalentereja ja glögipurkkeja. Ensi vuonna otetaan varmaan vielä paremmaksi ja joulutohotus alkaa juhannuksesta selvittyä. Sen verran markkinavoimat jylläsivät ja vaikuttivat, että iltamyöhällä kotiin mennessä, pohdin jo, että missä ovat ”kausivalot”. Ne piristäisivät ovensuuta. Sinne ne sitten virittelin. Oli valoisampaa, piristyin. Mutta vielä sinnittelen joulusuklaiden ostossa, muuten ne tulee syötyä moneen kertaan ennen varsinaista pyhää. Toisaalta jouluaattoon on enää 64 yötä. Jos ostaisi kolme suklaakalenteria. Saisi avata yhdestä heti useamman luukun kerralla.

Odottavan aika on pitkä, vai lyheneekö se?