Kekri juhlistaa kotimaista ruokaa ja yhteisöllisyyttä

0

Loka–marraskuun aikaan on tapana viettää Kekriviikkoja, jolloin pääosassa on suomalainen lähellä tuotettu ruoka, yhteisöllisyys ja koko sen ympärille nivoutuva elinvoimainen maaseutu.

Perinteiseen juhlintaan kuului ennen vanhaan ruualla ja juomalla herkuttelu pitkän ja työlään satokauden jälkeen. Samoista juurista ammentaa myös kurpitsajuhla.

Erityisesti Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kuitenkin nostaa omaa perinnettämme Amerikasta rantautuneen kaupallisen halloweenin tilalle. Muovisten kauhu- ja kurpitsakoristeiden sijaan kekriin sopivat luonnonmateriaaleista itse tehdyt somisteet.

MKN kannustaa erityisesti yhdistyksiä järjestämään erilaisia yleisölle suunnattuja tapahtumia, joissa annetaan ideoita kasvisten käyttöön tai kerrotaan suomalaisesta ruoasta tuomalla esiin esimerkiksi joutsenlippumerkin perusteet.

Kekritapahtumana voi järjestää myös leivonta-, käsityö- tai askartelu -työpajoja ja toritapahtumia. Mukavia tapahtumia ovat myös lounaat ja ohjelmalliset iltamat, joita kannattaa toteuttaa yhteistyössä muiden paikallisten yhdistysten ja yrittäjien kanssa.

Kekrin vietto jatkuu marraskuun 6. päivään saakka.