Kulttuurigalleriaa pitää markkinoida

0
Taija Lettinen (oik.) markkinoi Someron Kulttuurigalleriaa ainakin vuoden loppuun saakka, vierellä Someron Kulttuurin toiminnanjohtaja Liisa Mattila.

Someron Kulttuuri on palkannut Taija Lettisen myymään ja markkinoimaan alkukesästä avattua Someron Kulttuurigalleriaa. Pesti kestää vuoden loppuun; sen jälkeen arvioidaan tarve uudestaan.

– Olen kartoittanut paikkakunnan ja lähiseudun yhdistyksiä ja yhteisöjä, joilla saattaisi olla kiinnostusta tutustua galleriaan ensi vuonna. Osa on luvannut palata asiaa syyskokouksiensa jälkeen, kertoo Lettinen ryhmämatkailun ja päiväretkien edistämisestä.

Hän on huomannut, ettei monikaan tiedä gallerian olemassaolosta, saati sitä, mitä siellä on esillä.

– Uuden näyttelypaikan sisäänajovaihe kestää. Vastahan me aloitimme. Tälle vuodelle emme ehtineet markkinoimaan näyttelyitä, kun saimme tiedot kesän annista niin myöhään, toteaa Someron Kulttuurin toiminnanjohtaja Liisa Mattila.

Kulttuuriyhdistykselläkin on vielä pohdinnassa, millä sapluunalla galleriaa tullaan pyörittämään, esimerkiksi kuinka usein näyttelyt vaihdetaan uusiin, kuka hoitaa näyttelyjen vaihdokset, yhdistetäänkö näyttelyihin oheistoimintaa, jotain tapahtumia, miten puoti ja sen yhteydessä oleva näyttelytila toimii ja pitäydytäänkö pelkästään somerolaisten taiteilijoiden esille tuomisessa.

– Niin ei voi olla, että jatketaan samoilla näyttelyillä pitkään. Yllätyksiä pitää olla, sanoo Mattila.

Taija Lettinen tehtäviin kuuluu myös ideoida, miten gallerian puotia voisi kehittää. Nyt siellä on esillä kaupungin omistamaa taidetta ja myytävänä Somero-aiheisia tuotteita sekä Utrion kirjoja ja Aarikan koruja.

Ensi viikolla pidetään palaveria ja ideoidaan, mitä gallerialta odotetaan ja millainen on sen strategia.

– Pitää saada selville myös, paljonko kaupunki meitä tukee. Lipputuloilla emme pysty maksamaan edes palkkoja gallerian henkilökunnalle, toteaa Mattila.

Leader-rahaa kulttuurigallerialle myönnettiin investointeihin 22 000 euroa. Investointihanke päättyi, eikä koko summaa käytetty. Kehittämishanke on kesken. Kehittämiseen myönnetyistä noin 30 000 eurosta, on tarkoitus hoitaa myös Taija Lettisen palkkausta.

– Mutta jatkossa tarvitsemme jatkuvan rahoituksen, jotta galleria pyörii, sitä voidaan kehittää ja markkinoida, painottaa Mattila.

Näillä näkymin galleriassa jatkuu ensi kesänä kirjailija Kaari Utrion elämäntyönäyttely. Sota-ajan esineisiin perustuva näyttely on Perinnehuoneessa ja taiteilija, muotoilija Kaija Aarikan töitä on esillä.

Kulttuurigalleria on talviaikaan avoinna tilauksesta ryhmille. Ensi viikolla syysloman aikaan ovet avoinna yksittäisillekin tutustujille keskiviikosta perjantaihin.

Someron Kulttuuri ei ole järjestänyt Turinatupaa moneen vuoteen, mutta nyt pidetään sellainen torstaina 20.10. kulttuurigalleriassa. Aiheena on Rakas tauluni. Liisa Mattila kannustaa tuomaan mukanaan rakkaan taulunsa tai kuvan siitä ja sitten kertomaan osallistujille taulun tarina.