Luomu kiinnostaa kuluttajia

0

Tuoreen kuluttajatutkimuksen (Kantar TNS Agri 09/2022) mukaan suomalaiset haluavat kuluttaa nykyistä kestävämmin ja uskovat voivansa vaikuttaa omilla valinnoillaan ruokaostoksilla.
Samaan aikaan suurin osa suomalaisista on kuitenkin sitä mieltä, että on vaikea tietää mihin vastuullisuutta kuvaaviin merkkeihin elintarvikepakkauksissa voi luottaa.
Luomun kuluttajatutkimuksesta selviää, että yhä useammalle suomalaiselle on tärkeää, että ruuan tuotantotapa esimerkiksi ylläpitää luonnon monimuotoisuutta.
Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista tunnistaakin jo EU:n luomumerkin. Myös luottamus siihen, mitä luomumerkki tuotteessa takaa, on korkealla tasolla.
Luomua ostaa aktiivisesti eli vähintään noin kerran viikossa 34 prosenttia suomalaisista. Luomutuotteita aktiivisesti ostavien osuus on pysynyt viime vuodet hyvin tasaisena, vaikka ruuan hinta on noussut.
Someroltakin löytyy useita luomutiloja, joissa tuotetaan muun muassa lihaa, maitoa, kananmunia tai vihanneksia. Kannattaa kysellä kaupoista tai vaikka suoraan tiloilta.