Meska ahkeroi kolmessa sarjassa

0
Seve Korpijärvi (oik.) ja Pyry Laine varmistavat, että pallo pysyy Meskan hallussa. Luukas Kyyrä tarkkailee taustalla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salolaisen Mesucan ja Someron Arska-Basketin yhteisillä koripallojoukkueilla riitti pelikentillä vilskettä. ”Meskan” pojat pelasivat kolmella joukkueella sarjaottelut perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.
Perjantai-iltana Someron monitoimitalossa Meska pelasi kauden toisen ottelunsa Läntisen alueen 16-vuotiaiden ykkösdivisioonassa. Vieraana ollut Rauma Basket putosi korintekokilpailussa isäntiensä kyydistä heti alkuminuuteilla ja peli päättyi Meskan selvään 95–59 voittoon.

RaBa jäi vaille mahdollisuuksia

Kotijoukkueen alkutahdit olivat kerrassaan hurjat. Kahdessa ja puolessa minuutissa se takoi ”Monarin” tulostaululle 11–2 johtonumerot ja ensimmäisen erän päättyessä tilanne oli jo 35–9. Jatkossa RaBakin pääsi meskalaisten hieman löysäillessä paremmin peliin mukaan, mutta totiseen voittotaisteluun sille ei kuitenkaan missään vaiheessa auennut mahdollisuutta
Meskan pelaajista Aatu Nikander ja Luukas Kyyrä hakivat hyvin levypalloja läpi ottelun. Renne Kivinen näytti ehkä alkukauden pirteimmän peliesityksensä ja taitava Pyry Laine heitti sekä kahden että kolmen pisteen heittonsa lähes 60 prosentin tarkkuudella koriin.
– Hyökkäyspäässä ei ollut isoja ongelmia, mutta puolustamisesta, kuten esimerkiksi pelaajavartioinnin rotaatiossa ja apupuolustuksessa löytyi vielä parantamisen varaa, Meskan ykkösdivarijoukkueenkin valmennusryhmässä mukana oleva Jani Mäenpää havaitsi.
Kunnianhimoinen joukkue jäikin vielä pelin jälkeen päävalmentajansa Ari ”Pode” Mäenpään johdolla hetkeksi harjoittelemaan mainittuja asioita perjantai-illan ratoksi.

Meskan pisteet/levypallot Rauma Basketia vastaan: Pyry Laine 20/6, Oliver Enbacka 4/4, Oskar Enbacka 20/6, Seve Korpijärvi 18/7, Luukas Kyyrä 9/15, Renne Kivinen 10/2, Aatu Nikander 8/17 ja Koobe Serlippens 6/2. Sairaina/loukkaantuneina kokoonpanosta puuttuivat Joni Salo, Vilho Välttilä, Johannes Mäenpää ja Sami Miskala.

Meska on voittanut 1-divisioonalohkossaan kauden kaksi ensimmäistä ottelua, kuten myös sen kanssa kärkipaikkaa jakava Tampereen Pyrintö. Sunnuntaina MesucaArska-Basket kohtaa Salossa pelattavassa paikalliskamppailussa sikäläisen, toistaiseksi voitottoman Vilppaan.

Kakkosdivarissa paikallistappio

Alle 16-vuotiaiden poikien alueellinen kakkosdivisioona käynnistyi Meskan osalta Salossa ja vastassa oli Vilpas/08 -yhdistelmä. Vilpas oli selkeästi parempi pistein 99–48, mika ei lähtökohtiin nähden ollut kummoinenkaan yllätys
Meska pelasi käytännössä kakkosmiehistöllään ja kokoonpanossa lauantaina olleista seitsemästä pelaajasta viisi voisi ikänsä puolesta pelata alle 14-vuotiaiden sarjaa. Vilpas puolestaan peluutti useita valtakunnallisessa 15-vuotiaiden sarjassa pelaavia poikia, joten tasoero joukkueiden välillä oli jokseenkin odotetunlainen.
Meskan onnistujiin lukeutuivat sitkeästi taistellut Ronnie Pollari (8 pistettä) ja huikealla tarkkuudella kolmen pisteen heittoja upottanut Olli Miskala (19). Loput pisteet jakautuivat Miika Ahosen (10), Arttu Hakamäen (6) ja Vili Laineen (5) kesken. Kokoonpanossa olivat heidän lisäkseen Drin Drustemi ja Jetro Kärkkäinen; sairastumisen/loukkaantumisen vuoksi poissa olivat Topias Kuusisto ja Eemeli Hall.

Meskalle RPC:n toinen voitto

Meska sai Salon Urheilutalossa pelatussa Robert Petersen Cupin, eli valtakunnallisen 15-vuotiaiden sarjan kamppailussa vieraakseen Helsingin NMKY/09 -joukkueen.
”Namika” sijoittui viime kauden Suomen mestaruussarjassa kahdeksanneksi ja kuluvan kauden avauspelissään se oli rökittänyt vastustajansa murskaavalla 140 pisteen erolla. Meska ei siis voinut lähteä otteluun niin sanotusti ”löysin rantein”
HNMKY oli aktiivisesti puolustava joukkue, jossa riitti nopeutta, heittotaitoa ja kovaa taistelutahtoa. Noilla avuillaan helsinkiläiset pysyivät jollakin tavalla kotijoukkueen vauhdissa mukana, mutta rutinoitunut Meska selvitti kuitenkin ottelun voitokseen 84–66 lukemin.
Laajalla kokoonpanolla matkassa olleella Namikalla oli varaa täyttää virhetilejään pelikonseptin kärsimättä, mutta vapaaheittoviivalta meskalaiset kuitenkin rankaisivat vieraitaan armotta, peräti 28 pisteen edestä. Hyvässä heittovireessä ollut Pyry Laine upotti 17 vaparistaan kahta vaille kaikki. Myös Seve Korpijärvi kokosi hyvät henkilökohtaiset tilastolukemat, kuten 53 prosentin tarkkuudella uponneet heitot, yhdeksän levypalloa, kuusi riistoa ja yhden heitontorjunnan.
RP-Cupin alkukierroksilla Meska, espoolainen Tapiolan Honka ja Tampereen Pyrintö ovat voittaneet molemmat ottelunsa. Meskalla on runsaan viikon kuluttua edessään pitkähkö pelireissu Vaasan Salaman vieraaksi.

Meskan pisteet/levypallot viime kotiottelussa: Pyry Laine 34/11, Renne Kivinen 1/0, Oskar Enbacka 11/8, Joni Salo 7/7, Seve Korpijärvi 20/9, Oliver Enbacka 4/6 ja Luukas Kyyrä 7/10. Kokoonpanosta puuttuivat Johannes Mäenpää ja Sami Miskala.