Meska kävi murskaamassa vaasalaiset

0
Luukas Kyyrä (vas.) nakutteli Vaasassa Meskalle 24 pistettä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Koripallon salolais-somerolainen yhdistelmäjoukkue MesucaArska-Basket teki viime viikonloppuna pitkähkön pelireissun Vaasaan. Jaossa olivat Robert Petersen Cupin, eli 15-vuotiaiden poikien Suomen mestaruussarjan sarjapisteet.

”Meskan” vastustajana oli kauden kaikki aiemmat ottelunsa murskanumeroin hävinnyt Vaasan Salama. Myös Someron seudulta saapuneet vieraat jatkoivat koripallon oppituntien antamista vaasalaisille tylyin koriluvuin 139–13 (61–8).

Ottelussa nähtiin, vieläpä kahteen otteeseen, sellainenkin harvinaisuus, että toinen joukkueista pelasi täyden erän ilman ainuttakaan pistesuoritusta. Meska näet voitti avauserän pistein 36–0 ja päätöserässä vieraiden ylikävelynumerot olivat 39–0!

Meskan päävalmentaja Jani Mäenpään mukaan tällaisiin jo lähtökohtaisesti suuren tasoeron peleihin asennoituminen on jopa haastavampaa kuin tiukaksi ennakoituun otteluun lähdettäessä. Miten motivoida pelaajat ja saada pelistä jonkinlainen oppimistilanne?

”Ei lyöty lekkeriksi”


Joukkueiden huimasta tasoerosta huolimatta Vaasan ottelu vastasi valmentajan mielestä hyvää harjoitusta.

– Peliä ei lyöty lekkeriksi missään vaiheessa. Keskittyminen säilyi läpi ottelun, eivätkä pelaajat sortuneet ylimieliseen kikkailuun. Lukemat olisivat voineet olla vieläkin rajummat, mikäli olisi annettu poikien vain juosta nopeita joka hyökkäyksessä, Mäenpää sanoi.

Johannes Mäenpää (15 pistettä) ja Sami Miskala (12) palasivat pitkästä aikaa Meskan pelaavaan kokoonpanoon. Muut pistenikkarit olivat: Oliver Enbacka 10, Joni Salo 8, Viljami Laine 3, Luukas Kyyrä 24, Oskar Enbacka 21, Pyry Laine 28 ja Seve Korpijärvi 18.

Alkukauden kaikki kolme RPC:n otteluaan voittanut MesucaArska kohtaa seuraavaksi, ensi viikon sunnuntaina, Someron monitoimitalossa tamperelaisen Raholan Pyrkivän. Se on hävinnyt kolmesta pelistään yhden, kun Meska kävi jokin aika sitten hakemassa voiton Tampereelta.