Mitä mieltä kesä-, talviajan kellojen siirrosta?

0
Ella Kivisaari ja Miisa Virolainen.

– Ihan turhaan kelloja siirretään. Syksyllä kun vielä tulee siirron jälkeen pimeämpää, niin tuntuu oudolta, tuumaa Ella Kivisaari sylissään tyttärensä Miisa Virolainen.

– Päättäisivät päättäjät, että otetaan jompi kumpi, kesäaika tai talviajan kellonaika. Hyvä, jos saisivat yhteisymmärryksen aikaan eri maiden välillä.

Anu-Miisa Forell.

– En tykkää ollenkaan tästä kellojen edestakaisin vatkaamisesta. Siirron jälkeen menee muutama viikko, että saa rytmistä kiinni. Yksi ja sama kumpi valitaan, kunhan aikaa ei vaihdella keväällä ja syksyllä, sanoo Anu-Miisa Forell.

Vladimir Kirjuntscheff.

Vladimir Kirjuntscheff säilyttäisi kellonajan samana koko ajan. Hän ei ole pitänyt koskaan kesä- ja talviaikasysteemistä.

– Nukkuminen on huonoa, ja tekemistäkin riittää, kun vaihtelee kodin, autojen ja muiden laitteiden kellonajat paikoilleen.

Mariitta Valkama.

– Kesäaika-talviaika on niin turhaa nykyään. Järjestelmä otettiin käyttöön, kun jotkut maat saivat siitä taloudellista hyötyä. Nyt siitä ei ole enää mitään hyötyä. Yksi kellonaika käyttöön, toteaa Mariitta Valkama.