Peuroista, kissoista ja muusta

0

Kyöstille huomautan, että se tärkein toimintakunnossa pitävä asia on oma halu, oma ajatusmaailma. Mikään ei parane, jos ei viitsi tehdä.

Kokenut

Peuranruokkijat huomio. Lopettakaa se järjetön peurojen ruokinta. Metsästäjät houkutusruokinta kyttäyspaikoille järkeviin mittasuhteisiin eli ämpärillinen tai kaksi. Ja sitoutukaa, että myös ammutte. Tällä systeemillä suorastaan kasvatetaan peurakantaa, ja me maajussit ollaan ihan kusessa. Esimerkiksi minä en viljele ruista sarvipäille, vaan ihmisille.

Vilja

Minusta Somerolla terveydenhuollon tilat ovat vanhanaikaisia, osa peruskorjaamattomia eikä rakennuksista ole pidetty huolta tarpeeksi, eivätkä suurelta osin vastaa tämän päivän tarpeita. Melko selvää on se, että jossain vaiheessa nämä tilat jäävät tyhjiksi, kun palveluita aletaan keskittämään. Mitä vanhemmat ja hoitamattomat rakennukset, sitä todennäköisemmin se on nopeammin edessä.

Realiteetit

Ethän ruoki vierasta kissaa! Kisumme, harmaa neiti, on viihtynyt viime aikoina toistuvasti vieraassa pihassa Rankkulassa, josta olemme noutaneet hänet kotiin. Ehkä tarjoilu on parempaa vieraissa, mutta kotona ollaan huolissaan, kun neiti ei tule kotiin. Tiedämme hänen olevan ihana, mutta ethän silti ruoki tai päästä sisälle.

Palvelijat

Tekstiviestinumero ei ota vastaan kuvia. Kuvat pitää lähettää sähköpostiosoitteeseen toimitus@somerolehti.fi. Numero ei myöskään ota vastaan pitkähköjä kirjoituksia, vaan nekin tulee lähettää edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Toimitus