Pihlajakylän rivitalot muuttuvat palveluasumisen paikoiksi

0

Sairaalatien rivitalot, muuttuvat marraskuun alussa palveluasumisen paikoiksi. Pihlajakyläksi nimetyissä Sairaalatien rivitaloasunnoissa B, C, D ja E aloitetaan tuetun asumisen tuottaminen sen jälkeen, kun tilojen hallinta on siirtynyt perusturvalautakunnalle. Tuettu palveluasuminen ei sisällä yöaikaista hoitoa.
Taloissa on yhteensä 34 asuntoa. Muutos merkitsee sitä, että asuntojen asukasvalinnat perustuvat jatkossa asukkaiden palvelutarpeeseen. Nykyiset asukkaat saavat jäädä asuntoihinsa.
Rivitalojen asukkaat maksavat vuokrien lisäksi käyttämistään palveluista. Asukkaat voivat hakea kuluihin Kelalta eläkkeensaajan asumistukea.
Alueen asukkaille on kehitetty viimeisen vuoden aikana Pihlajakylä-hankkeen tiimoilta monenmoista yhteistä toimintaa, joka on tukenut hyvinvointia ja torjunut yksinäisyyttä.
Rivitalojen muuttaminen tuetun palveluasumisen paikoiksi lisää kaupungin menoja marras- ja joulukuussa vajaat 19 000 euroa. Ensi vuoden alussa kaupungin on määrä vuokrata asunnot hyvinvointialueelle.
Mikäli hyvinvointialue hyväksyy neljän rivitalon vuokraamisen tuetun palveluasumisen tarpeisiin, saa kaupunki vuokratuloja vuosina 2023­–2026 noin 166 000 euroa vuodessa. Hyvinvointialueelta saatava vuokratuotto on noin 57 000 euroa suurempi kuin teknisen toimen nykyisiltä asukkailta perimät vuokrat.
Kaupunginhallitus antoi tekniselle lautakunnalle toimiohjeen vuokrata Sairaalatien neljä rivitaloa perusturvalautakunnalle.