Poliisi valvoo hirvestystä

0

Poliisi valvoo viikonloppuna alkavaa hirvenmetsästystä Lounais-Suomen alueella. Mukana valvonnassa on myös riistanhoitoyhdistyksiä.
Lounais-Suomessa metsälle lähtee huomenna lauantaina suuri määrä metsästäjiä.
”Hirvieläinten metsästys on tarkoin säädeltyä ja yleensä metsästystapahtumat ovat hyvin organisoituja”, poliisi toteaa tiedotteessaan.
Poliisin mukaan hirvenmetsästyksessä käytettävät aseet sekä voimakastehoisten patruunoiden käyttö lisäävät tarvetta kiinnittää yhä enemmän huomiota metsästystapahtuman järjestelyjen turvallisuusnäkökohtiin.
– Metsästyksen laillisuusvalvonnan yhteydessä tavoitteena on myös saada käsitys siitä, miten valvonnassa tavatut seurueet huomioivat metsästystapahtuman turvallisuusnäkökohdat, kertoo komisario Reijo Pennanen Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.