Säännöt hakusessa

0

Mitä korona-aikana on tapahtunut vanhemmuudelle? Yleensä valitetaan, kun nuoret eivät osaa käyttäytyä, mutta tulevaisuuden nuorilla se vasta vaikeaa tulee olemaankin, kun vanhemmatkaan eivät osaa toimia sääntöjen mukaisesti.
Yksi suuri ongelma tuntuu olevan aikataulut. Jos kerho/harrastus alkaa kello 18, se todellakin alkaa kello 18, ei 18.15. Muiden lasten aloittaessa sovittuna ajankohtana, huomio herpaantuu jatkuvasti, kun ovi käy muutaman minuutin välein, myöhästyneiden tipahdellessa paikalle.
Toinen ongelma on säännöt. Ei juosta, ei huudeta, pestään kädet ynnä muuta. Säännöt ovat kaikkien yhteiseksi parhaaksi. Jokaisen tulisi itse huolehtia omasta kullanmurustaan ja ohjata, jos säännöt pääsevät unohtumaan.
Nyt vanhemmat keskittyvät omiin juttuihinsa, ja ohjaajat ja osa muista vanhemmista joutuu järjestyksenvalvojan rooliin. Ja minkä mulkaisun tällainen sääntöjä rakastava äiti saakaan kiellettyään pikku Pirkko-Petteriä juoksemasta…
Nyt vanhemmat ryhtiliikettä kasvatukseen. Aloitetaan näistä perusasioista, niin kaikilla on harrastuksissa mukavampaa ja turvallisempaa.

Yhteiseksi parhaaksi!