SB Someron P9-joukkue turnausvoittoon

0
SB Someron ”Myrsky” -joukkue voitti sarjansa Tampereella pelatussa salibandyturnauksessa.

Teksti Juha Laakso, kuva Katri Syrjälä

Salibandyseura SB Somero lähti ennakkoluulottomasti kahdella P9-ikäluokan joukkueella Tampereella järjestettyyn Ilvespentu-turnaukseen.

P9-haastajasarjan turnauksessa oli mukana kahdeksan kahteen alkulohkoon jaettua joukkuetta. SB Someron joukkueet ”Myrsky” ja ”Ukkonen” tavoittelivat jatkopelipaikkoja eri lohkoissa.

Hirmuisella voimalla läpi pelipäivän puhaltanut Myrsky peittosi ensin alkulohkon vastustajansa selvin lukemin. Nokian KrP kaatui kaksieräisessä ottelussa maalein 12–1, Lempäälän Kisa/Sininen 7–1 lukemin ja Tampereen Ilves/Yellow 9–0. A-lohkon ykköstila ja paikka loppuotteluun heltisi täydellä kuuden pisteen saldolla ja murskaavalla maalierolla 28–2.

Kaukana ei ollut, etteivätkö somerolaiset Ukkonen ja Myrsky olisi ottaneet toisistaan mittaa turnausfinaalissa. Ukkonen näet kaatoi omasta lohkostaan lopulta finaaliin asti edenneen Kalvolan Keihään selkein 5–1 lukemin. Niukat (4–5 ja 3–4) tappiot Ilves/Greenille ja Lempäälän Kisa/Valkoiselle pudottivat kuitenkin somerolaisjoukkueen lohkoneloseksi, vaikka Ukkosen maaliero (12–10) oli lohkon paras!

”Oikeat ottelut” niukasti voittanut Keihäs valtasi toisen finaalipaikan, mutta turnausvoittoon sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun vastaan asettui SB Someron Myrsky. Se riepotteli kalvolalaisia 7–1 (3–1) numeroin ja pääsi komeassa Kauppi Sports Centerissä juhlimaan Ilvespentu-turnauksen sarjavoittoa

SB Somero/Myrskyn joukkueessa pelasivat: Jare Säippä, Milo Suutela, Tapio Syrjälä, Jade Virolainen, Jimi Virolainen, Altti Hovila, Elias Luhtala, Arttu Ryhtä, Nikolas Rauhala ja Viljami Tuomala. Valmentajina toimivat Jarkko Syrjälä ja Miikka Nokka.

SB Somero/Ukkosen kokoonpano: Aarni Kakko, Vili Nokka, Anton Härmä, Noel Mäkinen, Eemeli Alanne, Jiri Kostiander, Luukas Ojala, Juuse Laaksonen ja Oliver Ojala.