SB voitokas, Kyljyksellekin piste

0
Tuimailmeistä paikallisvääntöä, vastakkain SB Somero ja Kaurakedon Kyljys. Vasemmalla SB:n miehistöstä Janne Salmi, Antti Pirttilä ja Jaakko Simola, oikealla kyljysläisistä Markus Lehtonen, Jari Virolainen ja Aleksi Heinonen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salibandyn odotetuista Someron paikalliskamppailuista nähtiin monitoimitalossa tämän kauden ensimmäinen, kun SB Somero ja Kaurakedon Kyljys ottivat yhteen nelosdivisioonan lohko 11:n ottelussa.
Ennen päivän somerolaista kohokohtaa kumpikin joukkue otti alkulämmöt muiden paikkakuntien edustajia vastaan. SB Somero saalisti kauden avausvoittonsa maalein 6–1 Forssan Suuppareiden kakkosjoukkueen kustannuksella ja Kyljys puolestaan avasi kauden pistetilinsä 3–3 tasapelillä kemiönsaarelaista SC Sticklinea vastaan.
FoSu/2 oli loistanut kotiareenallaan pelatussa kauden avauksessa, mutta nyt se putosi jo ensimmäisessä erässä voitontahtoisen SB:n kyydistä. Kalle Haalijoki johti somerolaisten voittomarssia kolmine maaleineen.
Kyljyksen avausottelussa tehopelaajana kunnostautui kaksi maalia viimeistellyt ja yhden syöttänyt Juho Pettersson.

SB Somero hieman Kyljystä terävämpi

Pitkästä aikaa Somerolla pelattu paikallisottelu houkutteli ”Monarin” katsomolehtereille kiitettävän määrän kiinnostuneita salibandyn ystäviä. Joukkueistakin oli heti aistittavissa erityistä latausta, kun vastapuolella hääri tuttuja pelaajia.
Molemmat joukkueet panostivat tarkkaan puolustuspeliin. Hyvillä maalipaikoilla ei mässäilty ja maaleilla vielä vähemmän. Pelissä oli mukavasti tunnetta, eikä fyysistä kontaktiakaan kaihdettu. Maalinteossa SB Somero oli hieman terävämpi, voittaen kauden ensimmäisen paikallisväännön maalein 3–1 (2–0, 0–1, 1–0).
Maalitilin avasi SB Somero, kun Henri Koskinen tarjoili Ilmo Nokalle namupaikan maalin edustalle. Avauserän lopussa SB livahti kahden maalin johtoon, kun Joona Helmen kaukoveto sujahti ylivoimapelin päätteeksi Miikka Martin vartioimaan Kyljys-maaliin.
Toinen erä oli Kyljyksen etsikkoaikaa. Maalitilinsä kauraketolaiset avasivat ylivoimalla, Petterssonin punnertaessa Arsi Virran syötöstä reikäpallon verkon perukoille.
Lopullisen ratkaisun enteitä oli ilmassa päätöserän neljännellä minuutilla. Tutkapari Koskinen – Nokka iski toistamiseen, kun viime mainitun kaukolaukaus upposi Kyljyksen verkkoon.

Teemu Salmi tilkitsi maalinsa

Tämän jälkeen Kyljys kehitti vielä vahvan loppukirin ja sai aikaiseksi muutaman vaarallisen tilanteen SB:n maalille. Unelmavireessä ollut SB:n maalivahti Teemu Salmi ei kuitenkaan ollut enää yllätettävissä, vaan hän kruunasi pelipäivänsä toisella päälle 95 prosentin lukemiin yltäneellä torjuntaesityksellään.
Nokka ja Pettersson (3+1) olivat päivän pisteahneimmat somerolaispelaajat. Haalijoen (3+0), Henri Koskisen (0+3) ja Helmen (2+0) ohella SB:n tehotilastoon nimensä kirjauttivat Tuukka Koskinen (1+0), Remi Grönholm (0+2) sekä Janne Salmi, Aaro Kankare ja Antti Pirttilä (0+1).
Kyljysläisistä tehopisteitä keräsivät edellä mainittujen Petterssonin ja Arsi Virran lisäksi Markus Lehtonen (1+0), Anssi Virta, Jukka Eeva ja Olli Kanerva (0+1).
Samanlaista salibandyherkkua paikallispelien hengessä on luvassa vielä neljässä loppukauden turnauksessa. Seuraavan kerran Kyljys ja SB ottavat yhteen joulukuun 4. päivänä pelattavassa kotiturnauksessa. Sitä ennen lohkon ohjelmassa on SC Sticklinen järjestämä marraskuun turnaus Taalintehtaalla.