SB:n P11-joukkue haastoi kärkijoukkueet

0
Lenni Puotsaari (42) käynnistelee somerolaishyökkäystä, tukenaan Oskari Kaukonen (45) ja Toni Korhonen. P11-ikäluokan juniorit pelasivat sunnuntaina turnauksen Somerolla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SB Someron P11-ikäluokan salibandyjuniorit pääsivät pelaamaan kauden toisen Länsirannikon alueen alemman haastajasarjan turnauksen kotikentälleen Someron monitoimitaloon.

Turnauksessa SB Somero sai vastaansa sarjan kärkijoukkueet, Salon Palloilijat/Punaisen sekä huittislaisen SBS Rupun, joten ennakkoasetelmienkaan mukaan lisäpisteiden saalistaminen kotikaukalossa ei ollut helppoa.

SalPan kanssa SB oli pelannut jo kauden avauksessa tasaisen kamppailun ja samaan tyyliin joukkueet jatkoivat myös Somerolla. Ensimmäisessä erässä SB nousi Peetu Lindströmin maalilla 1–1 tasalukemiin ja toisen erän loppupuolella Tate Torkkola viimeisteli somerolaisille 2–3 kavennuksen.

Päätöserän alussa SalPa karkasi neljän maalin johtoon, ennen Rene Mäkisen laukomaa SB:n kolmatta maalia. Lopputulokseksi kirjattiin salolaisten 7–3 voitto.

Iltapäivällä SB Somero lähti haastamaan voitosta voittoon edennyttä SBS Rupua. Huittisten ryhmä osoitti kuitenkin tässäkin pelissä, miksi se keikkuu puhtaalla pelillä sarjataulukon kärkipaikalla. Rupu oli parempi maalein 12–0, joten somerolaisjoukkue jatkaa kotiturnauksen jälkeenkin yhden voiton ottaneena sarjataulukon nelossijalla.

SB Someron kokoonpano P11-sarjan kotiturnauksessa: Maalivahtina Joona Härmä (2 ottelua, 49 torjuntaa), Peetu Lindström (tehot 1+1), Tate Torkkola ja Rene Mäkinen (1+0), Lenni Puotsaari ja Oskari Kaukonen (0+1), Lotta Puotsaari, Toni Korhonen, Tyyni Ihamäki, Hermanni Pettersson, Vili Nokka ja Anton Härmä.

P13-joukkue nousi lohkokakkoseksi

Oman sarjansa kärkikastin joukkueita kohtasi myös SB Someron kaksi vuotta vanhempien junioreiden joukkue, kun P13-ikäluokan alempi haastajasarja jatkui Oripään turnauksella.
Alkajaisiksi SB piti lujilla kaikki ottelunsa voittanutta Uudenkaupungin Nystars -yhdistelmää. Somerolaiset kirivät kolmen maalin takaa 6–6 tasatilanteeseen, kunnes Nystars ratkaisi lopussa kamppailun 8–6 voitokseen.
Päivän toisessa ottelussa SB Somero otti mittaa taulukossa pykälän edellään olleesta FBC Turusta. Turkulaiset tekivät pelin avausmaalin, mutta sen jälkeen tahtipuikkoa heilutteli mainiosti pelannut somerolaisjoukkue.
Tehokaksikkonsa Aatu Moisanderin ja Akseli Luhtalan sekä maalivahtina hienon ottelun pelanneen Jessica Laaksosen johdolla SB rynnisti 6–3 voittoon. Samalla SB Somero nousi Nystarsin kantaan lohkon kakkossijalle.
Luhtalan (2+5) ja Moisanderin (3+0) ohella somerolaispelaajista kirjauttivat tehopisteitä tililleen Joona Kuisma (3+1), Elmeri Ruohonen, Lauri Nokka ja Mikael Jussila (1+0) sekä Kosti Liski (0+1). Laaksonen torjui turnauksessa 44 laukausta. Kokoonpanossa olivat mukana myös Leevi Uutela, Arttu Viitanen ja Risto Kaurala .