Somero-sarja televisioon joulukuussa

0
Somero-sarjan pääosassa on Pekkisen perhe, Juha, Saara ja Jasmin. Toteutuksesta ovat vastanneet Ville Korhonen (vas.) ja Jarmo Korhonen. (Perhe esiteltiin Somero-lehdessä 12.11.2021. Luettavissa: somerolehti.fi/uutiset/haku)

Somero-sarjan kakkoskausi alkaa pyöriä televisiossa 12.12. alkaen. Ensiesityspäiviä ovat maanantait kello 21.30, ja kanava AlfaTV. Jaksoja on yhteensä 10 ja yhden pituus puoli tuntia mainoskatkoineen.
– Sarjassa päästään seuraamaan vuoden ajan somerolaista elämää, kertoo ohjaaja ja kuvaaja Jarmo Korhonen.
Kuvaukset alkoivat viime vuoden elokuussa ja päättyivät tämän vuoden elokuussa.
– Vuoden aikana ehdittiin pyöriä vaikka missä, Somero ristiin ja rastiin. Ja vähän paikkakunnan ulkopuolellakin.
Somero-sarjan toinen tuotantokausi poikkeaa Korhosen mukaan merkittävästi ensimmäisestä.
– Keskeisessä osassa on Somerolle viime vuoden kesän lopulla Espoosta muuttanut Pekkisen perhe. Sarja seuraa heidän elämäänsä ja sopeutumistaan paikkakunnalle.
– Hyvin ovat muuten kotiutuneet, paljastaa ohjaaja.
Jasmin , 5, Saara , 38, ja Juha Pekkinen , 45, asuvat rivitalossa aivan Someron keskustan tuntumassa. Perhe muutti tänne töiden perässä. Juha Pekkinen työskentelee kirjastoauton kuljettajana ja Saara Pekkinen opettajana varhaiskasvatuksessa.
– Perheen osallistumisen myötä sarjasta saatiin juonellisempi ja mielenkiintoisempi kuin ykköskaudesta, kertoo Korhonen, joka on jo saanut valmiiksi 6 ensimmäistä jaksoa. Loput neljä ovat vielä tuotantopöydällä.
– Kakkoskausi on enemmän dokumenttimainen. Mukana ei ole myöskään niin paljon ihmisiä kuin ykköskaudella, eli kerronta on rauhallisempaa.
– Sarjassa esiintyvät ihmiset ovat kuitenkin juuri sellaisia kuin ovat, siihen en ole vaikuttanut, mutta rytmiin ja kerrontaan kyllä.
Ohjaaja on jo pitänyt ennakkokatselun valitsemilleen ihmisille ja saanut hyvää palautetta.
– Hyvin kuulemma imaisee mukaansa tämä sarja.
Perheen lisäksi sarjassa esiintyy kaupungin väkeä, esimerkiksi kaupunginjohtaja Sami Suikkanen, ja yhdeksän somerolaisen yrityksen edustajia.
– Jonkin verran on yrityksiä myös Someron ulkopuolelta, kuten Pekkiset muuttanut muuttofirma.
Ykköskausi rahoitettiin kokonaan somerolaisten yritysten voimin, ja myös ne muodostivat sarjan sisällön. Myös kakkoskaudella yrittäjät ovat päärahoittajia ja esiintyvät sarjassa, mutta kaupunkikin lähti tukemaan jatkon tekoa 15 000 eurolla.
Kokonaiskustannukset ovat noin 60 000 euroa.

Kakkoskauden traileri on katsottavissa Facebookissa (Tv-sarja Somero).

Somero-sarja: kakkoskauden yritykset

Someron kaupunki
Muotiputiikki Helmi
Sporttikone
Kökkön lomamökit
Hiidenlinna/ Seikkailupuisto Sisumetsä
Putki Lindström
Suomen Varastokontti
Majuri Move
Hoida itseäsi Tuula Saarela
Wilart Oy