Somurakupin ratkaisut sunnuntaina

0
Someron UA:n Miikka Tamminen

Teksti Juha Laakso

Moottorirata Somuralla ratkaistaan sunnuntaina, kenestä kruunataan jokamiesluokan Somurakupin voittaja kilpailukaudella 2022.
Somurakupin kausifinaali käydään Someron Urheiluautoilijoiden isännyydessä jo 37. kerran ajettavan Ässä JM -kilpailutapahtuman yleisessä luokassa.
Kolmen osakilpailun jälkeen kuppia johtaa lohjalaisen THU-Teamin Joni Wiman (37 pistettä), tiukasti kannoillaan Someron UA:n Miikka Tamminen (34) ja THU:n Saku Vasenius (31). Koko trio on ilmoittautunut mukaan sunnuntain kisaan, joten taistelu voitosta, komeasta kiertopalkinnosta ja tuhannen euron arvoisesta ykköspalkinnosta tulee olemaan todella mielenkiintoinen.
Pistetilaston kärkinimistä Vasenius on ensimmäisen Somurakupin voittaja yhdeksän vuoden takaa ja Tamminen kolminkertainen kuppimestari vuosilta 2015–17. Kahdesti (2018 ja 2019) mestaruutta juhlinut SomUA:n Jere Piekkala (21 pistettä) omaa hänkin vielä teoreettisen sauman jopa ykköstilaan asti ja täysosumasuorituksella ainakin sijoitus kärkikolmikkoon on hänen ulottuvillaan.
Ässä JM käynnistyy yleisen luokan kilpailulla, jonka jälkeen ohjelmassa ovat vielä nuorten, naisten ja senioreiden sekä etuveto-/kardaaniluokan ja tuuppareiden tämän kauden viimeiset kisalähdöt Somuralla.

Piekkalat kärkipäässä Kokemäellä

Edellisen Somuran kisan jälkeen Jere ja isänsä Pasi Piekkala kävivät Kokemäellä ajamassa Lounais-Hämeen UA JM-kilpailuja hyvällä menestyksellä.
Pasi Piekkala ylsi pappaluokan, eli senioreiden viidentoista osanottajan joukossa toiseksi. Jere raivasi tiensä yleisen luokan A-finaaliin, ollen lopulta 55 kuljettajasta viidenneksi paras. Perhekunnan kolmas A-finaalipaikka irtosi Jerelle tuuppariluokassa, jossa hän sijoittui 30 osanottajan joukossa neljänneksi.