SoPa Junioreilla mainio alku Leijonaliigassa

0

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Pallon Juniorit on, nimensä mukaisesti, juniori-ikäisten jääkiekkoharrastusta ylläpitävä ja kehittävä urheiluseura. Alkaneella pelikaudella SoPa Junioreilla on joukkueet neljässä Länsirannikon alueen sarjassa.

”SoPa U9” on täksi kaudeksi perustettu joukkue, joka koostuu vuosina 2013–17 syntyneistä pelaajista. Alle 9-vuotiaiden sarjassa niin SoPan joukkue kuin valtaosa vastustajistakin koostuu vuonna 2014 syntyneiden ikäluokasta.

SoPa pelaa alueellista Leijonaliiga -sarjaa kahdella peliryhmällä, jotka ovat SoPa Musta ja SoPa Keltainen. Pelimuotona ovat niin sanotut ”pienpelit”, joissa kaukalo on jaettu kahteen osaan ja kussakin joukkueessa on samanaikaisesti jäällä maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa.

Maalirikkaita pelejäSarjapelejä nuorimmat sopalaiset ovat tähän mennessä ehtineet pelaamaan Tarvasjoella ja Someron kotihallissa. Leijonaliigan otteluista ei kirjata virallisia tuloksia sarjataulukoihin, eikä pelaajille tilastoida henkilökohtaisia tehopisteitä.

Tarvasjoelta SoPan kaksi ryhmää saalistivat kaksi voittoa ja Somerolla pelatuista otteluista turkulaisen TuTon kahta ryhmää vastaan SoPa voitti kolme ja päätyi yhdessä tasapeliin. Maaleja syntyi kaikissa TuTo-peleissä riuskaan tahtiin. Tasapelissä kymmenen osumaa molemmille osapuolille ja SoPan voitto-otteluissa lukemat olivat 12–6, 13–5 ja 12–3.

– Tuloksellisesti ollaan tähän alkuun pärjätty jopa yllättävän hyvin, mutta pelillisesti varmaan haastavampia joukkueita on vielä tulossa, kuten perinteiset Turun Palloseura ja Naantalin VG-62, SoPan valmennusryhmään kuuluva Aleksi Hovila arvioi.

Noin puolet SoPan alle 9-vuotiaista pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan joukkueessa. Muutamilla pelaajilla on kokemusta jo useamman kauden ajalta nykyisen U11-joukkueen (vuonna 2012 syntyneet) mukana.

Täsmäopetusta pienryhmissäJoukkue harjoittelee kahdesti viikossa. Mikä tärkeää, treeneissä on ollut päävastuullisten vetäjien lisäksi kiitettävässä määrin muitakin vetäjiä, kaiken kaikkiaan kymmenkunta. Peluuttamisesta päävastuun kantavat Hovilan ohella Juha Laaksonen ja Miikka Talikka .

Hovila muistuttaa, että vetäjien suuri määrä mahdollistaa harjoitusten tekemisen monissa pienryhmissä, mikä tehostaa harjoittelua huomattavasti.

– Pelaajilla itsellään on motivaatiota oppia ja on ilahduttavaa huomata lasten into treeneissä sekä pelissä, Hovila kertoo.

Mitään hirveän hankalia asioita harjoituksissa ei valmentajan mukaan edes yritetä treenata, mutta pääteemat ovat kuitenkin selvät.

– Kiekon ollessa vastustajan hallussa, pitää pyrkiä heti iskemään kiinni. Saadessamme kiekon itsellemme, on pyritty painottamaan pelivalmiutta, eli että ollaan hereillä, kun kiekko on oman joukkueen hallussa. Mikäli paikka maalintekoon aukeaa, niin tilanteiden ei anneta mennä ohi, Hovila tiivistää SoPan nuorimmaisten peliajatuksen.

n SoPan U9-joukkueen

kokoonpanossa ovat

alkukaudella

olleet mukana:

Elmeri Talikka, Osmo Torkkola, Hugo Mäenpää, Manu Vainio, Matias Viljala, Juuse Laaksonen, Venni Heinonen, Okko Nieminen, Leevi Meriläinen, Akseli Vahtera, Eelis Mäkelä, Roope Mainio, Tapio Syrjälä, Petro Koski, Mihael Nestorov, Jare Säippä, Eemeli Lehtonen, Valtteri Saari, Jimi Virolainen, Jade Virolainen, Altti Hovila, Toivo Talonen, Eetu Kanerva, Veikka Pelto-Lampola, Jesper Hietala, Elias Luhtala ja Jerry Vuorinen.