SoPa kotikaukalossa

0
Antti Maijala viimeisteli viime lauantain voittopelissä kauden kolmannen maalinsa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallo pääsi kolmen tappiopelin jälkeen voiton makuun jääkiekon alle 15-vuotiaiden AA-sarjassa. Se kukisti Länsirannikon alueen kuutoslohkon kotiottelussaan säkyläläisen Lännen Kiekon maalein 8–3 (2–1, 6–0, 0–2).

SoPalla oli ongelmia joukkueen kasaamisessa tuohon otteluun. Omista junioreista mukaan pääsi vain puolentoista kentällisen verran pelaajia, mutta onneksi apuja löytyi saman ikäluokan ylemmällä sarjatasolla (AAA) pelaavasta Loimaan Rocketsista. Se antoi somerolaisjoukkueen käyttöön neljä pelaajaa, jotka myös osoittautuivat erinomaisiksi vahvistuksiksi kahden A:n sarjaan.

Loimaan avut viimeistelivät voittopelissä SoPan maaleista viisi ja keräsivät kaikkiaan kymmenen tehopistettä. Kauden alusta lähtien SoPaa edustaneista pelaajista Samuli Lehtonen, Antti Maijala ja Sebastien Galuszka viimeistelivät kukin yhden maalin ja Veikka Heinonen sekä Veeti Vuorela saivat tililleen syöttöpisteen. SoPan maalin suulla hyvän ottelun pelannut Veera Kontio venyi 33 torjuntaan.

Sarja jatkuu tiivistahtisena, kun SoPa kohtaa huomenna kotijäällään TuTo/Kisurit ja sunnuntaina Someron visiitille saapuu toinen turkulaisvastustaja, Turun Palloseura/Akatemia.