SoPan B-tytöt turnausvoittoon kotikentällä

0
Aada Luoto nostaa tiikeriloikalla pallon peliin. Melina Siviranta (vas.), Minttu Mikkola, Eerika Lisinen, Viivi Taimela ja Hertta Ahlfors (verkolla) ovat valmiina jatkopalloon. Kentän laidalla ovat hengessä mukana muut SoPa/Tiikerit valmentajineen.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Alkaneellakin lentopallokaudella B-tyttöjen Suomen mestaruussarjaan kurotteleva Someron Pallon joukkue pelasi ensimmäisen alueellisen tasoturnauksensa Joensuun koulun liikuntasalissa.
Neljän joukkueen turnauksen ennalta kovimmat joukkueet, SoPa ja Loimaan Jankko, asettuivat vastakkain heti avauspelissä. Siitä muodostui tasokas ja tasainen, joskin voimasuhteiltaan yllättävänkin ailahtelevainen kamppailu.
SoPa aloitti vahvasti, karaten 18–13 pistejohtoon. Sitten alkoi kotijoukkueen vastaanottopeli takkuilla ja Jankko vei avauserän lopun ja vielä toisenkin erän alun selkein lukemin nimiinsä.

Hurjalla kirillä voittoon asti

SoPa hävisi erien taitteen pistein 2–23, oli kakkoserässä pahasti takamatkalla vielä lukemissa 4–14, mutta näytti sitten henkisen kanttinsa kovuuden. Aloitukset alkoivat taas nousta suunnitellusti passarin hyppysiin ja omaan syöttöpeliin löytyi tuttua tehokkuutta.
Loppuerä kirjattiin kotijoukkueelle murskaavasti 21–8 ja ottelun voittajaa lähdettiin ratkaisemaan lyhyemmästä kolmoserästä. Siinä SoPa oli hienokseltaan niskan päällä alusta loppuun ja voitti ottelun lopulta erin 2–1 (19–25, 25–22, 15–11).
Hämeenlinnan Lentopallokerhon somerolaiset kaatoivat suuremmitta tuskitta 2–0 (25–16, 25–21) ja Piikkiön Kehityksen vielä vaivattomammin (25–10, 25–11).
Siiri Salo ja Anni Pettersson takoivat alkupeleissä eniten pisteitä kotijoukkueelle ja Kehitystä vastaan näkyviin rooleihin nousivat Emma Lehtonen ja Anni Luoto. Turnausvoittajan kokoonpanossa olivat mukana lisäksi Olivia Lehtonen, Riia Juselius, Elsa Merivirta, Lotta Känkänen, Amanda Juselius, Amalia Tuomola, Jade Lehtonen ja Siiri Puotsaari.
– Jankkoa vastaan oli kova ja aika hyvätasoinen peli. Siinä nähtiin taas, kuinka iso merkitys aloitussyöttöjen onnistumisella on. Kaiken kaikkiaan tämä oli ihan hyvä kauden avaus ja kaikki pääsivät tänään pelaamaan, SoPan B-tyttöjoukkueen päävalmentaja Janne Lehtonen jutteli pelipäivän päätyttyä.
Tämän kuun lopussa Orivedellä pelattavassa ensimmäisessä poolivaiheen turnauksessa vastus tulee kovenemaan. SoPan ohella näet myös Oriveden Ponnistus, Maskun Kataja sekä LP Kangasala ovat ensimmäisen tasoturnauksen lohkovoittajia.

Naisille tappio kakkossarjassa

SoPan lentopallonaiset pelasivat kauden ensimmäisen kakkossarjan kotiottelunsa Kiiruun koulun salissa.
Vieraaksi saapui SoPan tavoin avauskierroksen ottelunsa voittanut Maskun Kataja. SoPa otti Siiri Salon komean syöttöputken turvin peliin lentävän lähdön, karaten 7–1 johtoon. Lukemiin 10–4 asti ote pysyi kotijoukkueella, mutta sen jälkeen Kataja alkoi osoittaa vahvuuttaan.
Avauserä kääntyi vieraiden selkeäksi 25–19 voitoksi. Toisessa erässä vuorostaan SoPa nousi alun 3–9 tappioasemastaan välillä muutaman pisteen johtoon ja pääsi käsiksi yhteen eräpalloonkin, mutta lopulta Kataja vei tämänkin erän jatkopisteillä (27–25) nimiinsä.
Kolmannen erän SoPa aloitti pirteästi (11–8), mutta lopussa vierasjoukkue oli taas vahvempi ja varmisti puhtaan 3–0 voittonsa eräpistein 25–19. Salon lisäksi SoPan kokoonpanossa kauden kotiavauksessa olivat Linnea Heinonen, Emeliina Tähtinen, Saana Salminen, Aleksandra Lehtinen, Erica Syrjälä, Minttu Grönholm, Nea Mattila, Ella Kankaanpää ja Silja Palander.
SoPan toinen naisten joukkue on aloittanut kautensa kolmossarjassa kolmella voitolla. Viime viikolla se kaatoi Kosken Kaiun tämän kotisalissa erin 3–0. Tämän viikon tiistain ohjelmassa oli kauden toinen kotiottelu, jossa somerolaiset nujersivat Salon Viesti/Astrumin 3–1 (25–17, 23–25, 25–18, 25–18).

Tiikerit aloitti kahdella voitolla

Joensuun koulun salissa pelikautensa aloitti SoPa/Tiikerit D-tyttöjen alueellisen mestaruussarjan turnauksella. Kyseessä oli Lounais-Suomen alueen kolmoslohkon tapahtuma, johon osallistuivat kotijoukkueen lisäksi Hämeenlinnan Lentopallokerho/Oranssit, LP Kangasala/Valkoinen ja Lempäälän Lempo-Volley.
SoPa sai aloittaa ikään kuin verryttelypelillä vähemmän aikaa lajia harrastaneita Lempo-Volleyn tyttöjä vastaan. Kotijoukkuetta valmentavat Hanne Elo-Anttila ja Mia Nieminen (o.s. Mattila) pääsivät pyörittämään koko joukkueen vaihtorulettia pelitason pysyessä alusta loppuun korkeana.
SoPa voitti avauspelinsä 2–0 (25–11, 25–8). Samaan aikaan naapurikentällä Hämeenlinnan ja Kangasalan joukkueet antoivat keskinäisessä ottelussaan viitteitä siitä, että seuraavilla kierroksilla SoPan pitää erävoittojen eteen venyä vielä kovempiin suorituksiin.
LP Kangasalan kanssa SoPa väänsi tasaisen koitoksen, jonka se lopulta selvitti edukseen eräluvuin 2–1 (25–20, 22–25, 15–13). Turnauksen ykkösjoukkuetta HLPK:ta vastaan SoPa aloitti erittäin hyvin, johtaen avauserää parhaimmillaan pistein 21–14. Niin vain kova Hämeenlinnan ryhmä kuitenkin nousi avauserän voittoon (25–23) ja sinetöi turnausvoittonsa toisessa erässä (25–16).

SoPa/Tiikerit esiintyi kotiturnauksessa seuraavalla kokoonpanolla: Aada Luoto, Sirkku Toukkari, Hertta Ahlfors, Melina Siviranta, Eerika Lisinen, Minttu Mikkola, Oona Nieminen, Viivi Taimela, Ilona Anttila, Emmy Lundberg ja Inka Hakala.