Vieskakin puhkoi SoVon hataran puolustuksen

0
SoVo (Vilho Ståhlström ja Niko Rikkilä) taistelee, mutta Vieskan Henry Gutierrez (10) tinttaa pallon somerolaismaaliin.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Liigakauden alku on ollut Someron Voima Futsalille poikkeuksellisen hankala. Nyt se pelasi kauden neljännen ottelunsa, josta tilille napsahti kolmas peräkkäinen tappio.

Yllätysvoiton (4–0) espoolaisen GFT:n kotikentältä hakenut ylivieskalainen Vieska Futsal oli säilyttänyt pelivireensä yön ylitse ja jatkoi vahvasti Someron iltapäiväottelussa. Kamppailu SoVon kanssa oli tasainen, mutta Vieska oli sekä maalinteko- että maalinestopelissä sen verran terävämpi, että ansaitsi 9–6 (5–3) voittonsa.

Sovolaisittain peli käynnistyi upeasti, kun Vilho Ståhlström siirsi kauden avausmaalillaan kotijoukkueen johtoon jo 33 sekunnin kohdalla. Vieskan tasoituksen jälkeen SoVon Gezim Voca iski kolmesta maalistaan ensimmäisen, johdattaen isännät uudelleen johtoasemaan.

”Järkyttäviä virheitä”


Sovolaisten tiukka ote pelistä alkoi repsahdella avausjakson loppupuolella ja sama toistui uudelleen kesken toisen jakson loppurypistyksen. Vieska latoi lyhyen ajan sisällä usean maalin kimarat, jotka siivittivät sen lopulta voittoon asti.

– Puolustuksellemme sattui aivan liikaa järkyttävän pahoja virheitä, joista vastustaja rankaisi armotta. Maalivahtipelikään ei tänään onnistunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, SoVon manageri ja ottelujen aikana myös valmennuksesta vastaava Jarkko Ihalainen harmitteli.

– Kun meillä on hyökkäyksessä tuollaiset Vocan ja ( Arber ) Istrefin kaltaiset tehomiehet, pitäisi joukkueen malttaa keskittyä tiiviiseen puolustamiseen, niin että vastustajat eivät pystyisi tekemään paria, kolmea maalia enempää. Tuo kaksikko kyllä varmasti tehtailisi toisessa kenttäpäädyssä voittoon tarvittavat maalit, Ihalainen uskoi.

Vocan sihti oli sunnuntaina hyvin kohdallaan ja laukauksissa oli tuttua tulisuutta. Hän saalisti kaikkiaan neljä tehopistettä, samoin kuin yhden maalin tehnyt ja kolme pohjustanut Istrefi.

– Maaleja syntyi kyllä aika mukavasti, mutta hyvillä mielin tämän ottelun jälkeen ei kuitenkaan voi olla. Meidän pitää joukkueena pystyä jatkossa paljon parempaan peliin, kauden kahdessa pelaamassaan ottelussa jo viisi maalia laukonut Voca totesi.

Kääntyykö kurssi torstaina?


SoVon kokoonpanosta puuttui sairastelun vuoksi monta pelaajaa. Niko Rikkilä sai Nevzat Mustafan tuuraajana alkukauden ensimmäisen torjuntavuoron SoVon maalin suulla ja suoriutui urakastaan jotakuinkin kelvollisesti, vaikka pari osumaa hieman helponnäköisesti selän taakse livahtikin. Vastapainioksi Rikkilä pelasti joukkueensa muutaman kerran jo varmalta näyttäneeltä takaiskulta.

SoVon, kuten muidenkin Lounais-Suomen alueen joukkueiden (Alastaron Urheilijat, Turun Pallokerho) osalta alkukierrokset ovat sujuneet nihkeästi. Somerolaisjoukkue on toki tehnyt maaleja kohtuulliseen tahtiin, mutta omaan verkkoonsa se on päästänyt kuusi ja puoli osumaa ottelua kohden, eli eniten koko liigassa.

SoVo lähtee korjaamaan kurssiaan ylihuomenna Espooseen, missä vastaan asettuu liigan ylemmässä keskikastissa majaileva Golden Futsal Team.

Sovo


Tehosaldot:


Gezim Voca 3+1=4 (+5/-6=-1)

Arber Istrefi 1+3=4 (+5/-6=-1)

Vilho Ståhlström 1+0=1 (+1/-2=-1)

Rinor Karaqa 1+0=1 (+2/-5=-3)

Blend Doroci 0+1=1 (+3/-2=+1)

Valmir Seferi 0+1=1 (+3/-5=-2)

Jasper Joosela (+1/-0=+1)

Pyry-Ville Korhonen (+1/-3=-2)

Hanad Mohamed (+1/-3=-2)

Valdrin Seferi (+2/-5=-3)

Maalivahti: Niko Rikkilä; peliaika 38.50 (+6/-8)

Varoitukset: Korhonen (kauden 2.), Istrefi (3.), Voca (2.), Valdrin Seferi (1.), Jarkko Ihalainen (toimihenkilön varoitus)