Vuoden yritys seisoo kahdella kivijalalla

0
Viimeisin pesuhalleista meni Lohjalle. Seuraava lähtee Kemiin.

Hava keskittyy LVI-urakointiin ja Havamodules moduulirakentamiseen

Hava Oy on Someron vuoden 2022 yritys. Somerolainen Marko Toivonen on 2011 perustetun yrityksen toimitusjohtaja ja omistaa firmasta kolmanneksen.

Noin vuosi sitten LVI-alan urakoinnin asiantuntija Toivonen sai rinnalleen kaksi uutta yrittäjää: Ville Karjalaisen ja Tommi Raitiston, jotka kumpikin omistavat Hava Oy:stä kolmanneksen.

Moduulit tehdään hallissa. Ville Karjalainen (vas.) ja Tommi Raitisto pesuhalliksi valmistuvan moduulin edessä, jonka määränpää tulee olemaan Kemi.

Karjalaisen ja Raitiston mukana synnytettiin Havamodules, joka on keskittynyt moduulirakenteisten autopesuhallien rakentamiseen. Pesuhallit rakennetaan yrityksen tuotantotiloissa Kruusilassa Salossa täysin valmiiksi, perustukset ja pesukone mukaan lukien.

Havamodules lähti hetimmiten kiitoon. Vuoden aikana se on noussut Suomen johtavaksi pesuhallien toimittajaksi. Tärkeimpiä asiakkaita ovat Neste Oyj sekä S-Ryhmän ABC-ketju.

Hava jatkaa Marko Toivosen johdossa LVI-alan urakointia, joka on suuntautunut koulujen, päiväkotien ja kauppojen LVI-töihin. Havalla on vankka kokemus moduulirakenteisten rakennusten LVI-urakoinnista.

Kolmen yrittäjän vastuulla on yksi yritys Hava Oy sekä kaksi toiminimeä Hava ja Havamodules. Yrityksen kotipaikka on Somero.

Hava Oy vastaanotti palkinnon gaalassa lauantaina Logomossa yhdessä Varsinais-Suomen muiden kuntien vuoden yritysten sekä maakunnallisen yrityksen kanssa.

Yrittäjäyhdistykset kautta maakunnan valitsivat oman paikkakuntansa vuoden yrityksen. Someron Yrittäjien perustelut valinnalle olivat: Yli kymmenen vuotta toiminut Hava Oy on kasvuhakuinen, innovatiivinen ja kehittyvä yritys.

Yrittäjäyhdistyksen tavoite on palkita erikokoisia ja erilaisia yrityksiä tällä huomionosoituksella. Someron Vuoden yrityksen palkinnon saajan tulee olla Someron Yrittäjien jäsen.

Lisää Hava Oy:n toiminnasta tiistain 11.10. Somero-lehdessä.

—————————————

Poistoa Oy on vuoden yritys Varsinais-Suomessa 

Poistoa Oy on vuoden yritys Varsinais-Suomessa. Myös vuoden yritykset varsinaissuomalaisissa kunnissa on valittu.  

Vuoden yritykset palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa lauantaina 8. lokakuuta.

– Palkinnon saaminen tuntuu superhienolta. Haluan kiittää Varsinais-Suomen Yrittäjiä erittäin suuresti ja ymmärrän, että palkinnon olisi ansainnut moni muukin yritys. Valinta oli varmasti vaikea ja siksi olen asiasta erittäin kiitollinen ja onnellinen, vuoden 2022 yritykseksi valitun Poistoa Oy:n yrittäjä Niina Kesti sanoo ja kiittää myös Poistoan asiakkaita ja työntekijöitä.  

Turussa sijaitseva Poistoa on Suomen suurin homesiivoukseen erikoistunut yritys. Sen perustivat sisarukset Niina Kesti ja Simo Juurinen vuonna 2013. 

Poistoa on kasvanut vajaassa kymmenessä vuodessa yli sata henkilöä työllistäväksi kolmen miljoonan euron liikevaihdon toimijaksi, joka on oman alansa suunnannäyttäjä. Niina Kestin mukaan yrityksen menestyksen salaisuus on asiantuntijuus ja tieteelliseen tutkimukseen nojaaminen. 

– Osaamista on kyetty monistamaan ja yritys on pystynyt kehittämään toimintaansa koko ajan muuttuvassa ympäristössä. Vahvuutemme on monimuotoisen asiakasympäristön hallinta nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Tänä päivänä kilpailu vaatii jatkuvaa ajan hermolla pysymistä, Niina Kesti kertoo. 

Poistoa on tehnyt tutkimusyhteistyötä muun muassa Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston ja Työterveyslaitoksen kanssa. Tutkimusten pohjalta on kehitetty palveluita, joiden ansiosta sisäilmaongelmaiset rakennukset voidaan puhdistaa käyttökelpoisiksi irtaimistoa myöden. Lisäksi yritys on perustanut tiloihinsa Suomen laajimman puhdistuslinjaston. Sen avulla annetaan uusi elämä sisäilmaongelmakohteissa olleille irtaimistoille. Poistoa on myös ollut luomassa Suomeen homesiivouksiin erikoistuneiden yritysten auktorisointia. 

Vuoden yritykset Varsinais-Suomessa valitsee Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta. Paikallisyhdistykset tekevät valiokunnalle esitykset palkittavista yrityksistä. Poistoa valittiin vuoden yritykseksi Ruskon ja Vahdon Yrittäjien esityksestä. 

Lauantain gaalassa huomioitiin myös vuoden nuori yrittäjä Varsinais-Suomessa. Hän on 34-vuotias lietolainen Golden Shine Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Ville Hellgren. Hän sai palkintonsa jo huhtikuussa. Vuoden yksinyrittäjä on Kuppari-Hanna eli Hanna Aro-Heinilä. Hän pyörittää Livonsaaressa täyden palvelun puulämmitteistä saunaa ja perinnehoitolaa.

Vuoden yritykset Varsinais-Suomessa kunnittain on esitelty alla. Yrittäjägaalassa huomioitiin myös pitkän yrittäjäuran tehneitä yrittäjiä Suomen Yrittäjien Timanttiristein.

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen alleviivaa palkintojen merkitystä.  

–  On hienoa nostaa esiin ja palkita monipuolisia, hienoja varsinaissuomalaisia yrityksiä. Haastavat ajat vain jatkuvat, mikä osin lisää yrittäjiltä yrittäjille jaettavan palkinnon arvoa. Onnittelen kaikkia palkittuja lämpimästi, Hakkarainen sanoo. 

Kuvassa Poistoa Oy:n yrittäjä Niina Kesti ja toimitusjohtaja Vesa Virtanen. (Kuvaaja: Suvi Uusitalo-Sirén)