Yksi heijastin ei riitä

0
Kuva Liikenneturva

Somero-lehden tekstaripalstallakin on huomautettu jo useita kertoja heijastinten puuttumisesta. Varsinkin se on koettu ongelmaksi Turuntien kevyen liikenteen väylän työmaan tuntumassa, koska ihmiset liikkuvat nyt ajoradalla erilaisten puomien, valojen ja koneiden keskellä.
Vahinkokorjaamo Autoklinikan mukaan on erittäin suositeltavaa käyttää jopa useampaa kuin yhtä heijastinta.
Alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmista noin 80 prosenttia vakuuttaa, että myös heidän lapsensa käyttävät heijastimia pimeällä. 11 prosenttia vanhemmista vastaa, että heidän lapsensa eivät käytä heijastimia, ja 9 prosenttia ei tiedä, käyttävätkö heidän lapsensa heijastimia.
Riippuvien heijastimien tulisi päästä liikkumaan vapaasti noin polven korkeudella, jotta ne näkyvät mahdollisimman hyvin kaikkiin suuntiin. Tämän lisäksi on suositeltavaa käyttää useita heijastimia molemmilla puolilla kehoa. Autoilija näkee kaukovaloilla ilman heijastinta kulkevan jalankulkijan noin 150 metrin etäisyydeltä, kun taas heijastinta tai heijastinliiviä käyttävä nähdään jopa yli 600 metrin päästä. Lähivaloilla vastaavat etäisyysarviot ovat 50 ja 350 metriä.
Turvallista matkaa!