Yö huonekaluliikkeessä

0
Partiolaiset Keravalta saivat yöpyä mukavasti huonekaluliikkeen sängyissä. Vilja Ylhäisi ja Hertta Riiheläinen (edessä) kertoivat kokemuksen olleen hauska ja jännittävä.

Teksti ja kuva Armas Töykkälä

Kalustetalo Virtasen huonehaluhallin sänkyosasto sai arvovieraita Keravalta partiolippukunta Hiiden Hittavaisten seikkailuretken osuessa Somerolle.
Seikkailun ohjelma jäljittelee televisiosta tuttua Amazing race -formaattia. Osallistujat eivät tienneet etukäteen, mihin ovat menossa ja suunnistivat vihjeiden perusteella paikasta toiseen. Liikennevälineitä vaihdettiin lennosta ja yöpaikasta ei ollut ennakkotietoa. Hertta Riiheläinen oli ensimmäistä kertaa mukana.
– Jännitti kyllä, kun ei tiedetty yhtään, mitä on tulossa. Otettiin vaan Keravalta junaliput Pasilaan ja sieltä Saloon. Arveltiin, että yövytään varmaan sisällä, kun oli luvattu niin huono keli. On hieno kokemus päästä tällaiselle reissulle.
– Hauskaa on ollut tähän asti. Somerolla en ole ennen käynyt, mutta meillä on mökki Salossa, kertoi Vilja Ylhäisi.
Tytöt kertoivat, että Salon rautatieasemalla odotti tehtävä, jossa heidän piti etsiä rekisterikilpien perusteella autokyydit seuraavaan kohteeseen. Heidät kuljetettiin Someron partiokololle illalliselle, jonka tarjosivat paikalliset lippukunnat Marjatat ja Mikon pojat.
Mukaan yöpymiselle tuli somerolaisia partionuoria ja juttu luisti tyttöjen pitäessä spontaania esittelykierrosta uusille tuttavuuksille. Matkalaiset olivat iältään pääosin 16–21-vuotiaita ja joukossa oli muutama Turussa yliopistoa käyvä opiskelija.
Järjestelyissä puuhamiehenä toimi somerolaislähtöinen naparetkeilijä ja partioaktiivi Poppis Suomela. Muiden toimitsijoiden tavoin hän piileskeli huonekaluliikkeen sohvien takana, kunnes seikkailijat olivat saapuneet oikeaan paikkaan ja löytäneet makuupaikkansa.
– Aikuisina partiolaiset toimivat mahdollistajina nuoremmille. Järjestetään kohtaamisia ja ystävyyksiä yli rajojen. Muutaman vuoden välein ollaan tehty tällainen tapahtuma. Somerolle on helppo tulla, asiat ovat järjestyneet hyvin, Poppis kertoo.
Korpimajoituksesta oltiin kaukana upouusilla jenkkisängyillä maatessa. Tosin huonekaluhallissa kierteli kummitus tuomassa jännitystä pimeään syysyöhön.
Seuraavan päivän etappi oli mysteeri, mutta sisäpiirivuotajan mukaan matka jatkuisi Jokioisten kautta Tampereelle ja takaisin Keravalle.