Kaupunginvaltuusto vahvisti Someron tuloveroprosentiksi 7,86 vuodelle 2023. Kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen tokaisi, että toivottavasti sillä pärjätään.

Tänä vuonna tuloveroprosentti on ollut 20,50.

Tuloveroprosentin lasku johtuu siitä, että sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisvastuu ja siten niiden kustannukset siirretään kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alusta lähtien. Tämän takia kuntien tuloja siirretään valtiolle, joka rahoittaa hyvinvointialueiden toimintaa. Merkittävä osa tulojen siirtoa tehdään kunnallisverojen kautta.

Kaikkien Manner-Suomen kuntien tuloveroprosentteja alennetaan yhtä paljon eli 12,64 prosenttiyksikköä. Tämä tarkoittaa Somerolla laskua 20,50:stä 7,86:een.

Kiinteistöveroprosentit säilyvät ennallaan

Kaupunginvaltuusto vahvisti myös ensi vuoden kiinteistöveroprosentit. Ne säilyvät kuluvan vuoden kaltaisina. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,93, vakituisen asunnon 0,41, muun kuin vakituisen asuinrakennuksen 0,93 ja voimalaitosrakennusten ja -rakennelmien 3,10.