Härkä Darts – keskimäärin aika tarkka

0
Jari Takala (vas.) ja Juha Merivirta ovat avanneet voittotilinsä kuluvan kauden Darts-liigassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolainen tikkaurheilun erikoisseura Härkä Darts on kuluvalla kaudellakin mukana Darts-tikanheiton SM-liigassa, sen kakkosdivisioonassa.

Härkä Darts heittää somerolaisvoimin kakkosdivarin lohkossa numero 13, jossa on mukana kaikkiaan kahdeksan joukkuetta. Maaliskuun puolivälin paikkeille ulottuva kausi käsittää seitsemän kilpailutapahtumaa, joissa joukkueet heittävät yhden päivän aikana kaksi ottelua saman vastustajan kanssa.

Kausi pyörähti käyntiin lokakuun alussa ja tulevana viikonloppuna Härkä Darts heittää muiden joukkueiden tapaan neljännen kierroksen kaksi ottelua. Kolmen ensimmäisen tuplakierroksen, eli kuuden ottelun jälkeen somerolaiset ovat lohkonsa sarjataulukossa keskivaiheilla.

Härän heittäjistä Timo Kuisma ja Heikki Happonen ovat tehneet vakuuttavaa jälkeä kauden kaikissa otteluissa. Kummankin tilillä on yksitoista voittoa kahdestatoista ottelusta ja heittokohtainen pistekeskiarvo huitelee kahdenkymmenen tietämissä, jopa vähän päälle.

Marraskuun valtakunnallisessa keskiarvotilastossa Kuisma oli lähes puolentoistatuhannen heittäjän vertailussa sijalla 165 ja Happonenkin kahdensadan parhaan joukossa. Kakkosdivisioonan yli viidestäsadasta listatusta heittäjistä Kuisma oli sijalla 33 ja Happonen 38.

Muut vakioheittäjät somerolaisjoukkueessa ovat tällä kaudella Juha Merivirta ja Jari Takala . Heidän tuloskeskiarvonsa eivät ole yltäneet Kuisman ja Happosen tasolle, mutta yksittäisiä otteluvoittoja myös tämä kaksikko on jo onnistunut napsimaan.

Ahvenanmaa vaihtui Espooseen

Yksi sarjaottelu koostuu kahdeksasta henkilökohtaisesta heittomittelöstä. Euralaisen DC Osman Viikinkien kolmosjoukkueen kanssa Härkä päätyi 5–3 voittoon ja 3–5 tappioon. Turkulaista Höveliä ja raumalaista Kanalin Nualta vastaan tuloksina olivat 4–4 tasapelit molemmista otteluista.

Kuuden pisteen kokonaissaldollaan (otteluvoitot 24–24, erävoitot 86–91) Härkä Darts on lohkossaan neljäntenä. Turkulainen Satatikka on yhdellätoista pisteellään (ottelut 40–8) selkeä kärkijoukkue ja toisena on kahdeksan pistettä (30–18) kerännyt Salo Darts/2, jonka somerolaiset kohtaavat huomenna Salossa.

Aiemmilla kausilla Härkä Darts on usein vieraillut sarjaottelussa Ahvenanmaalla, mutta enää saarelta ei ole joukkuetta mukana näissä kilpailuissa. Sen sijaan uutena suuntana somerolaisten vierasotteluille on Espoo, josta lohko 13:ssa on mukana kaksi joukkuetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän