Huomenna keilataan erikoiskilpailun finaali

0
Immo Pulkkinen

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa käydään huomenna Someron Uusiokuori Oy -erikoiskilpailun keilafinaali. Siihen kelpuutetaan mukaan alkukilpailun viisitoista parasta heittäjää.
Syksyn valtakunnallinen erikoiskilpailu käynnistyi syyskuun puolivälissä ja alkukilpailuun oli ennen torstain viimeisiä karsintaeriä osallistunut 65 keilaajaa.
Karsintakisan tuloskärkenä komeili alkuviikolla Raision Nasevien Pinja Laukkanen. Tuore junioreiden Euroopan mestaruusmitalisti oli sinetöinyt Uusiokuoren loppukilpailupaikkansa kuuden heittosarjan yhteistuloksella 1405 pistettä.
Tasoitushyvitykset (78 pistettä) pois laskien Laukkasen ”puhdas” tulos (1327) on alkukilpailun kolmanneksi paras. Edellä ovat nollatasoituksin heittäneet Turun Palloseuran Samu Valaranta (1400) ja hänen isänsä, porilaista XO-seuraa nykyisin edustava Ari Valaranta (1370).
Someron Keilaajien edustajista Immo Pulkkinen (1352) ja Tero Mäkilä (1336) olivat tuloslistan sijoilla kuusi ja seitsemän käytännössä jo myös varmoja osanottajia huomiseen finaalitapahtumaan.
Sen sijaan SomKe:n trio Olli Lehtinen, Kari Kulta ja Timo Toivonen on sijoilla 13.–15. joutunut jännittämään karsinnan etenemistä loppuun asti – tai hakemaan omiin kärkituloksiinsa kohennusta.

Puulaakikisaa kevääseen asti

Keilahallissa on ollut syyskuusta lähtien käynnissä myös Someron henkilökohtainen Puulaakimestaruus-kilpailu 2022–23. Tämän kisan finaalihuipennus nähdään toukokuun viimeisenä päivänä ja siinä mestaruudesta kamppailee alkukilpailun kuusi parasta keilaajaa.
Kolmesta heittosarjasta koostuvassa kisassa tähän mennessä parhaat tulokset ovat Timo Härmän (635 pistettä/30 tasoituksella), Harri Paikkarin (629/30), Jyri Lindbergin (601/90) ja Matti Lehtisen (594/30) nimissä.