Laulajatähden nimikkokorujen juuret Somerolla

0

Aarikka X Jenni Vartiainen -hopeakorumallisto täydentyi tänä syksynä kahdella uudella sarjalla: Mandartanialla ja Kokonainen. Korusarjoja on mallistossa nyt neljä, joita kaikkia on Jenni Vartiainen ollut suunnittelemassa osana Aarikan designtiimiä.

Hopeakorumalliston inspiraationa on Somerolta kotoisin olleen Kaija Aarikan käyttämä lumoava muotokieli, rohkeus ja luonto.

Aarikka Oy:n ja Jenni Vartiaisen yhteistyö käynnistyi jo 2018 lopussa. Neliosaiseksi suunnitellusta korumallistosta julkaistiin Sano se ääneen ja Aisti -korusarjat 2020.

– Olen haaveillut vuosia korujen tekemisestä. Aarikka oli täydellinen yhteistyökumppani haaveeni toteuttamiseen, sillä heillä on ollut jo 60-luvulta lähtien pitkät perinteet hopeakorujen suunnittelusta, kertoo Vartiainen.

– Kaija Aarikan vanhoista arkistoista löytyi kuva metallisesta kravatista. Innostuin siitä ja halusin tuoda sen nykyaikaan, Kokonainen-sarjana. Se toimii pysäyttävänä katseenvangitsijana kenelle tahansa. Koko neliosaisella Aarikka-sarjalla olen halunnut kunnioittaa Aarikan uskomatonta historiaa. Olen halunnut, että kaikki sarjan korut toimivat yksin tai niitä voi yhdistellä omalla, itselleen sopivalla tavalla, Jenni Vartiainen kertoo.