Joulukatu avataan tänään

0
Joulupukki ja Joulumuori johdattavat väen Kiiruun puistoon, jossa on tarjolla puuroa, musiikkia ja puheita.

Joulukatu avataan Somerolla tänään perjantaina 18.11.

Kulkue lähtee K-Supermarket Härkätien pihalta kello 17.30 ja suuntaa ruokamarketin ja Kuisman tavaratalon välistä Joensuuntielle, jota pitkin Kiiruun puistoon.

Joensuuntiestä osa suljetaan autoliikenteeltä kulkueen etenemisen ajaksi eli noin puoleksi tunniksi. Sulku koskee aluetta, joka rajoittuu Hämeenportin ja Kiiruuntien välille.

Kulkuetta johtavat tuttuun tapaan Joulupukki ja Joulumuori.

Kiiruun puiston ohjelma alkaa Matti Makon puhallintervehdyksellä. Olga Markova laulaa joululaulun ukrainaksi ja toisen suomeksi. Kaupunginhallituksen tonttukuoro tuo juhlaan kaupungin musiikilliset terveiset ja yrittäjä Sari Majuri sanalliset. Tilaisuuden juontaa Leif-Johan Lagerroos.

Partiolaiset jakavat karkkia ja Someron Yrittäjät sekä Yrittäjänaiset tarjoavat 500 annosta joulupuuroa.

Terhin Tallilta mukaan menoon saapuu poni.

Tapahtumassa on mahdollista myös antaa lahjoitus Laitalainen joulu -keräykseen, sillä paikalla on tuttu punainen keräystonkka.

Tapahtuman järjestävät Someron Yrittäjät, Someron Yrittäjänaiset, Somero Sydämessä, Someron kaupunki ja Someron Kulttuuri.

Someron Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sari Majuri (edessä). Hän aloittaa pestin vuodenvaihteessa. Vuosikokouksessa olivat mukana myös Outi Kolattu-Tolvi, Janne Tolvi, Hannu Kesäniemi, Soili Tyni, Ulla Hautamäki, Marko Rantala, Anniina Lagerroos-Toikka, Pia Maavirta, Heidi Mäkinen, Tuomo Maavirta, Elina Riikonen, Janne Käkönen ja nykyinen puheenjohtaja Jani Kurvinen.