Kari Luodolta tänään ulos uusi kappale: ”Isoin satsaus, mitä olen koskaan yhteen biisin tehnyt”

0

Kari Luoto julkaisee uutta musiikkia tänään. Suoratoistopalveluihin tulee kuultavaksi herkän kaunis kappale Kenen kasvot näät?
– Tämä oli itseltäni isoin satsaus, mitä olen koskaan yhteen biisiin tehnyt. Mutta kun tuli mahdollisuus toteuttaa unelma, niin tein sen, kertoo Luoto.
Kappaleen toteutuksessa on mukana iso joukko suomalaisia huippumuusikoita ja muita tekijöitä.
– Jos palkkaisi ihan vapailta markkinoilta näin valtavan porukan, puhuttaisiin useista tuhansista euroista. Nyt oli kuitenkin kaikki tähdet kohdillaan ja sattuma inhimillisti kustannuksia.
Esimerkiksi jousioktetti teki yhteistyötä Luodon ystävän ja muusikkokollegan Ako Kiisken kanssa toisessa produktiossa, kun se saatiin samalla soittamaan Luodon kappaleeseen.
– Tosin, kun olen tätä omaa tekemistäni miettinyt, ei siinä taloudellisesti ole mitään järkeä. Mutta on kiva elää niin, että syntyy jonkin sortin katalogi. Että elämästä jää jotakin jäljelle, ainakin nämä biisit.
– Toisaalta omalla kohdallani tämä juttu on mennyt koko ajan eteenpäin. Ja olen myös oppinut jatkuvasti jotain uutta. Ja pystyn omalta osaltani taas siirtämään osaamista eteenpäin.
Uutta on tänä vuonna myös se, että Luoto julkaisee Kenen kasvot näät? -kappaleesta musiikkivideon joulukuussa.
– Olimme syyslomalla New Yorkissa, jossa kuvattiin matskua videolle. Tehtiin videopätkiä ja otettiin valokuvia.
Tänään julkaistava biisi on ensimmäinen neljän kappaleen sarjasta.
– Tämä avaa nyt pelin. Kaikkiin neljään on tehty pohjat valmiiksi jo keväällä, mutta katsotaan nyt kuinka tämä ensimmäinen pärjää. Pääseekö soittolistalle ja kuinka pitkään säilyy jotenkin relevanttina.
Yleensä Luodon kappaleet ovat kyllä soittolistoille päässeet.
– Tavoitteena olisi julkaista loput ensi vuoden aikana.
Mikään punainen lanka ei kappaleita yhdistä.
– Paitsi, että ne ovat kaikki omia biisejäni. Ne on valittu siltä pohjalta, mitkä tuntuivat keväällä parhailta.

Kari Luoto

Kari Luoto arvostaa musiikissa aitoa tekemistä.
– Kuulostaa kivalta, kun musiikissa on inhimillinen ote ja sen mukanaan tuomaa huojuntaa. Oikeitten ihmisten aito fiilis. Lauluraitaakaan ei viritellä liian suoraksi, vaan siihen saa jäädä sellaista rosoisuutta. Kaiken ei tarvitse olla niin sliipattua.
– Hiukan mukana on joitain ohjelmointeja, mutta hyvin minimaalisesti yleisestikin mun musassa. Lähinnä korostusasioita.
Kenen kasvot näät? -kappaleen taustalla soittaa Juha Tapion bändi rumpalivaihdoksella. Eli bassossa on Ako Kiiski, kitarassa Tommi Viksten, koskettimissa Joonas Kasurinen ja rummuissa Risto Rikala.
Luoto itse laulaa ja soittaa akustista kitaraa.
Jousia soittavat muun muassa Riku Niemi Orchestran kanssa keikkailevat Laura Airola, Pasi Eerikäinen, Aino Eerola, Mauri Kuokkanen, Riikka Lampinen, Ingrid Riutamaa, Jaso Sasaki ja Pia Sävelkoski.
Biisin on miksannut muun muassa Apulannan biisejä miksaava Jyrki Tuovinen.