Kynttilät syttyvät itsemurhaan kuolleille

0

Kynttilät syttyvät 20.11. ympäri Suomea itsemurhaan kuolleiden muistopäivänä.
Tapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa ja pyritään tuomaan lohtua läheisensä menettäneille. Aihe koskettaa kaiken ikäisiä ihmisiä sukupuoleen tai sosioekonomiseen asemaan katsomatta.
Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä. Tapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1992. Nykyisin Kynttilätapahtumia järjestetään kymmenillä paikkakunnilla.
Someron seurakunnan siunauskappelilla on itsemurhaan kuolleiden muistohetki sunnuntai-illalla 20.11. Tilaisuuden jälkeen voi käydä sytyttämässä kynttilän läheisen haudalle ja mennä iltateelle vanhalle seurakuntatalolle. Illassa ovat mukana diakoni Heidi Sippo ja kanttori Anna-Liisa Forsström.