Lapsen oikeuksien viikko näkyy kirjastossa

0

Ensi viikolla vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa. Se on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa.
– Suomessa lasten oikeudet ovat toteutuneet paremmin kuin monissa muissa maissa, mutta aina on parantamisen varaa. Heikentyvä yleinen talouden tila karsii myös monia palveluja lasten hyvinvointipalveluissa, kertoo Marja-Liisa Vieraankivi Someron Unicef-ryhmästä.
Someron kirjasto ja Someron Unicef-ryhmä järjestävät kirjastossa pienimuotoisen kirjanäyttelyn ja tietovisan lapsen oikeuksista ja niiden toteutumisesta arkipäivässä. Näyttelyyn, Unicef-materiaaleihin ja kysymyksiin voi tutustua koko lapsen oikeuksien viikon ajan kirjastossa.
– Kirjoja lukemalla voi tutustua erilaisiin ja eri taustoista oleviin lapsiin. Näin myös ymmärrys ja hyväksyntä toisia ihmisiä kohtaan kasvaa, vinkkaa Petra Julin kirjastosta.
– Lapsen oikeudet ovat aikuisten velvollisuuksia.