Tällä viikolla on vietetty lasten oikeuksien viikkoa ja tänään perjantaina Lapset mukaan töihin -päivää. Työpaikkoja kannustetaan lapsi- ja perhemyönteisyyteen.

Moni lapsi ei välttämättä tiedä, mitä vanhempi tekee työkseen. Arvostus omaa äitiä ja isää kohtaan kasvaa, kun näkee hänet sorvin ääressä. Tietoisuus ja ymmärrys kasvavat, millaisia erilaisia ammatteja on olemassa.

Kun lapset pääsevät näkemään, mitä töissä puuhaillaan, aukeaa työyhteisölle samalla mahdollisuus tutustua lapsiin ja oppia uutta. Ehkä silmät aukeavat myös ymmärtämään lasten maailmaa ja ajattelutapaa; ihmettelevää, suorasukaista, iloitsevaa, häpeilemätöntä ja kuvia kumartelematonta.

Toivottavasti jatkossakin muistetaan nämä merkitykselliset ihmiset.

Samalla voi miettiä, onko meidän työpaikka lapsiystävällinen. Onko omalla työpaikalla mahdollista sovittaa vapaa-aika ja työelämä joustavasti, sillä sen on tutkitusti todettu lisäävän hyvinvointia ja työssä jaksamista. Kun töissä voi hyvin, riittää energiaa myös läheisistä huolehtimiseen ja vapaa-ajalle.

Hyvinvoiva työyhteisö tuottaa merkityksellistä ja tuloksellista työtä.