Meitä vähällä rahalla kituuttavia on paljon

0

Kun Johannes Koroma kirjoitti sote-uudistuksesta yleisestä näkökulmasta ja edelleen Someron osalta, niin voin ehkä kommentoida samoin.

Aikoinaan jonkun puolueen kansanedustaja lohkaisi kuolemattoman viisauden: ”Eihän kukaan tienaa alle 2600 euroa kuukaudessa”. Sitten joku oli laskenut todellisen luvun ja tulos taisi olla noin miljoona suomalaista.

Ja kyseinen kansanedustaja kai sitten lopulta päätyi johtajaksi yksityiselle sote-puolelle.

Eli onko kukaan mahtanut laskea, että kuinka paljon on Suomessa niitä, jotka eivät ole eläkeläisiä eivätkä työttömiä, mutta eivät myöskään saa työterveyshuoltoa tai opiskelijoiden terveyshuoltoa.

Somerolaisen värin tähän ehkä tuovat nyt jo eläkkeellä olevat vanhempani, jotka eivät työikäisinä päivääkään olleet työttöminä, mutta koko ikänsä hoitivat kaikki terveysasiansa terveyskeskuksessa.

Itse työskentelin viimeksi 2 vuotta apurahalla vailla oikeutta työterveyspalveluihin. MYEL, joka koskee sekä maatalouden harjoittajia että apurahan saajia, ei korvaa kuin ammattitaudit ja tapaturmat.

Yksityisiltä lääkäriasemilta tietysti ostetaan, jos on rahaa tai jos julkiselle ei pääse.

Somerolainen ulottuvuus taitaa olla, että kuinka kauan sille julkiselle vielä pääsee tarvitsematta matkustaa esimerkiksi Saloon tai Turkuun.

Somerolla syntynyt