Meskan joukkueet voittoputkessa

0
Meskan pojat jyräävät tappioitta kahdessa sarjassa.

Teksti: Juha Laakso

Salolais-somerolainen koripallon yhteisjoukkue MesucaArska-Basket, eli ”Meska”, jatkoi menestyksekästä menoaan kahdessa sarjassa.

Salon Urheilutalossa Meska pelasi Läntisen alueen 1. divisioonan ottelun tamperelaista Raholan Pyrkivää vastaan. Vaikka peli olikin välillä melkoista koheltamista puolin ja toisin, voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä: Meska voitti pistein 92–47 (50–27) ja jatkaa neljän pelikierroksen jälkeen sarjassa tappioitta.

Meskan pisteet Pyrkivää vastaan: Oliver Enbacka 12, Luukas Kyyrä 19, Joni Salo 6, Renne Kivinen 11, Miika Aaltonen 2, Vilho Välttilä 6, Pyry Laine 21 ja Oskar Enbacka 16.

Pyrinnölle oppitunti Somerolla

Someron monitoimitalossa Meska kohtasi valtakunnallisen Robert Petersen Cupin C-lohkon kamppailussa toisen voitosta voittoon edenneen joukkueen, Tampereen Pyrinnön.

Alusta lähtien kävi selväksi, että tamperelaisten voittokulku oli perustunut lähinnä suotuisaan sarjaohjelmaan ja ensimmäisen kovemman tasonmittarin tullessa vastaan, Pyrinnöllä ei ollut sanansijaa voittotaisteluun.

Meska kaahasi jo avauserässä 19 pisteen johtoon ja pelin puolivälissä kotijoukkueen johtonumerot olivat 65–26. Pelin luonne ei tauon jälkeen muuttunut millään tavalla, vaan Meska kirjautti pöytäkirjaan murskavoiton koriluvuin 134–41.

Meskalaisilta nähtiin ottelussa paljon riistoja ja hienoja syöttöjä. Pyry Laine merkkautti 40-minuuttisen aikana tililleen hurjat tilastolukemat: 49 pistettä, yksitoista koriin johtanutta syöttöä, kymmenen riistoa ja neljätoista levypalloa!

– Kokonaisuudessaan joukkueen kehitys on ollut huimaavaa. Meska on pystynyt kasvattamaan eroa jopa joihinkin koripallon perinteisiin suurseuroihin, RPC:ssä voittamattomana jatkavan Meskan päävalmentaja Jani Mäenpää iloitsi.

Meskan pisteet Pyrintöä vastaan: Pyry Laine 49, Seve Korpijärvi 30, Oliver Enbacka 18, Renne Kivinen 4, Sami Miskala 7, Oskar Enbacka 8, Luukas Kyyrä 10 ja Joni Salo 8.