Metka Kööri tunteilee yhdessä Pirkko Pelanderin ja Annika Kuntsin kanssa

0

Metka Köörin tavallista vilkkaampi konserttivuosi huipentuu marraskuun viimeisenä sunnuntaina Unto Monosen tuotannosta ammennettuun Kohtalona tango -konserttiin. Silloin lavalle nousee myös kaksi upeaäänistä laulajaa eli salolainen Pirkko Pelander ja nykyään Hämeenlinnassa asuva mezzosopraano Annika Kuntsi . He tulkitsevat kumpikin viisi itselleen tärkeää Monosen sävellystä.

Pirkko Pelander on tehnyt Metka Köörin kanssa yhteistyötä yli kymmenen vuotta toimien kesäkauden opettajana. Annika Kuntsi johti kuoroa kolmen lukukauden ajan.

Kohtalona tango -kokonaisuuden ensimmäinen versio valmistettiin lokakuuksi 2020, jolloin säveltäjälegendan syntymästä tuli 90 vuotta. Konsertti jäi pahasti koronarajoitusten jalkoihin, joten nyt se esitetään entistä mielenkiintoisempana. Kuorosovituksia on nyt mukana aiempaa enemmän.

Uusina kuorosovituksina soivat muun muassa Kangastus ja Sä olet ensimmäinen . Sovitukset on tehnyt kuoronjohtaja Olli Salomäenpää .

Konsertti pidetään sunnuntaina 27. marraskuuta Someron seurakuntakeskuksessa. Säestäjinä ovat Tuomas Virtanen , harmonikka ja Antti Vainio , kitara.