Metsätien päiväkoti evakossa Tuulihatussa

0
Metsätien eskari on nyt Tuulihatun päiväkodissa. Päiväkodin sali on varattu heille.

Metsätien päiväkodissa on todettu sisäilmaongelmia. Lapset hoitajineen ovat olleet yli kaksi viikkoa evakossa Tuulihatun päiväkodissa Leivontiellä.

Sisäilmatutkimuksissa havaittiin rakenteissa kosteuden aiheuttamia vaurioita. Tutkimustulokset viittasivat siihen, että lapset ja henkilöstö tuli siirtää pois niin sanotulta uudelta puolelta. Marraskuun alkupäivinä päätettiin, että kaikki toiminta Metsätieltä siirretään pois lisätutkimusten ja remontointien ajaksi.

Metsätien joukko sai väliaikaistilat Tuulihatun salista.

Tutkimustulokset saapuivat marraskuun puolivälissä.

– Tulosten perusteella päätettiin, että Metsätie on jatkossa kokonaan poissa käytöstä. Metsätien esiopetusryhmä jatkaa Tuulihatun päiväkodin väistötilassa väliaikaisesti. Pysyvämpien tilojen järjestämisen tarve on suuri, kertoo sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm.

Metsätien rivitalossa on toiminut ainoastaan 27 lapsen esiopetusryhmä. He eivät tarvitse muuta päivähoitoa.

Metsätielle rivitaloasuntoon perustettiin ensimmäinen esiopetusryhmä vuonna 2016. Toimintaa tiloissa oli ollut jo aiemminkin.

Esiopetusyksikön tiloja laajennettiin ja remontoitiin kesä-heinäkuussa 2022. Suunnitteluvaiheessa huomioitiin muun muassa, että ilmanvaihtoa pitää parantaa; laittaa ilmalämpöpumput, parantaa koneellista ilmastointia ja lisätä korvausilmaventtiileitä.

Esiopetus alkoi tiloissa 11.8.2022. Melko pian toiminnan alettua ilmeni ongelmia sisäilmassa ja sen jälkeen aloitettiin mittaukset ja tutkimukset.