MLL Somero palkittiin ukrainalaisten auttamisesta

0
Someron MLL:n puolesta palkinnon vastaanottivat Miia Juote (vas.) ja Heidi Virtanen. Kuvassa myös Maarit Heino-Lindroos Laitilasta, jonka piiri valitsi vuoden vapaaehtoiseksi sekä Vuoden yhdistyksen, Kaarinan MLL:n edustajat.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri palkitsi lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi työtä tehneitä. Tänä vuonna painottui erityisesti ukrainalaisten perheiden auttaminen.
Vuoden teoksi valittiin MLL Someron yhdistyksen häkellyttävän nopea reagointi muuttuneeseen maailmantilanteeseen ja ukrainalaisten auttamiseen. Yhdistys on tehnyt valtavasti työtä MLL:n Naapuri & сусід (suomeksi: Naapuri & naapuri) -toiminnan hyväksi. He ovat onnistuneet järjestämään pienellä rahalla paljon upeita kokemuksia sotaa paenneille lapsiperheille.
Piiri jakoi myös rahaa MLL:n paikallisyhdistysten tekemään työhön ukrainalaisten tueksi. Rahat kerättiin Marjo Sjöroosin Turun Taiteiden yönä järjestämässä hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä.
Tapahtuman tuotto käytetään MLL:n paikallisyhdistysten tekemään työhön ukrainalaisten tueksi ja lahjoitettua rahaa on jaettu eri puolelle Varsinais-Suomea, monenlaisiin tapahtumiin.
Tapahtumia ukrainalaisille järjestävät muun muassa Sauvo-Karunan, Kaarinan, Someron, Hirvensalon ja Varissuon paikallisyhdistykset.
Ukrainalaisille on järjestetty tai ollaan järjestämässä esimerkiksi jouluaiheisia askartelupajoja ja -retkiä, Lapsen oikeuksien päivän juhla, shoppailumatka sekä kauneusiltoja tytöille ja naisille.