Naiset taipuivat kotiparketilla

0
SoVon reservit jäivät kauden ensimmäisessä kotipelissään altavastaajiksi. Kuvassa somerolaisjoukkueen pelaajista Jasper Joosela ja taustalla Verneri Salomaa sekä maalivahti Niko Rikkilä. Voittaneen turkulaisjoukkueen riveissä maalintekijänä kunnostautui aikoinaan somerolaisseurassa jalkapalloa pelannut Sebastian Björkstrand (14).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin naisten edustusjoukkue pelasi ensimmäisen Futsal-Kakkosen kotiottelunsa. SoVon voittotili oli auennut jo avauskierroksella vieraskentällä ja nyt tuli ensimmäinen merkintä tappiosarakkeeseen.

Monitoimitalossa vieraillut tamperelaisjoukkue Peli-Pojat -70 oli niukkamaalisessa kamppailussa parempi lukemin 2–1 (1–0). Vieraat onnistuivat maalinteossa heti pelin alussa ja siirtyivät kahden maalin johtoon toisen pelijakson seitsemännellä minuutilla.

Kotijoukkueen takaa-ajo käynnistyi toden teolla runsaat viisi minuuttia ennen pelin päättymistä, kun Sanni Riitamaa viimeisteli Fanni Ihamäen syötöstä SoVon avausmaalin. Tämän jälkeen tilaisuuksia siunaantui tasoitukseenkin, mutta pallo ei enää loppuminuuteilla löytänyt tietään tamperelaisten verkkoon.

Kotikenttä ei ollutkaan etu


SoVon toisena valmentajana toimiva Joonas Reijonen löysi alkukauden molemmat ottelut nähneenä ainakin yhden merkittävän syyn siihen, miksi somerolaisjoukkue onnistui paremmin vieras- kuin kotipelissään.

– Ensimmäinen peli pelattiin isommalla kentällä, joka sopi meidän pelityyliimme paremmin kuin tämä pieni kotisali. Emme saaneet omaa peliämme toimimaan samalla tavalla kuin avauskierroksella, Reijonen totesi.

SoVon kokoonpano kauden kotiavauksessa olivat Tuija Sundberg (mv), Milja Kauppi, Maria Frankberg, Sanni Riitamaa, Mira Rajala, Aada Pynninen, Katja Savolainen, Oili Ovaskainen, Seena Lahti, Pihla koivu, Fanni Ahomäki ja Viivi Karttila .

SoVo pelaa myös seuraavan Kakkosen ottelunsa kotikentällä, kun ensi viikon sunnuntaina saapuu vieraaksi kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt tamperelaisyhdistelmä ACE.

Reservimiehistölle kotitappio


Samanlaisella kaavalla on lähtenyt käyntiin SoVon miesten kakkosjoukkueen kausi Futsal-Kolmosessa. Ensin komea voitto vieraskentältä ja toisella kierroksella tappio kotiottelussa.

SoVo-kakkonen pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä kun Monarin parketille saapui vastustajaksi turkulaisjoukkue FC Gaselle. Se oli myös selvittänyt avauskierroksen pelinsä voitokkaasti.

Kahden pelikierroksen jälkeen kaksikosta ”puhtaalla pelillä” jatkaa enää FC Gaselle. Se oli Someron kohtaamisessa futsal-taidoissaan selvästi osaavampi osapuoli ja ansaitsi 4–0 (2–0) vierasvoittonsa.

Turkulaiset puolustivat molemmilla kentällisillään kotijoukkuetta tarkemmin ja olivat myös hyökkäyspelissään juonikkaampia. SoVo/2:lle ei koko ottelun aikana avautunut kovinkaan montaa potentiaalista maalintekopaikkaa, ei edes loppuhetkien ylivoimapelin turvin.

Eniten pelivastuuta keränneistä sovolaisista pienimmällä takaiskukertymällä iltapuhteensa selvittivät Vilho Ståhlström, Jasper Joosela, Eetu Sarvi, Verneri Salomaa ja Juho Pettersson . Maalivahtina pelannut Niko Rikkilä pelasti torjunnoillaan joukkueensa vielä pahemmalta selkäsaunalta.