Päivä Paloasemalla -tapahtumia 26.11.

0

Päivä Paloasemalla -tapahtumia vietetään 26.11. noin 380 paloasemalla, myös Somerolla.
Koko perheen iloisissa tapahtumissa viihdytään ja opitaan elämyksellisesti paloturvallisuustaitoja jo viidettätoista kertaa.
– Tapahtumissa kävijät pääsevät tutustumaan palokuntien toimintaan sekä palokalustoon. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, kuten opetellaan palovaroittimien huolenpitoa ja sähkökatkon varalle varautumista sekä harjoitellaan alkusammutusta, kertoo kampanjakoordinaattori  Marjo Rinne  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.
Päivä Paloasemalla järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Kahden koronavuoden jälkeen ovensa avaa lähes 400 paloasemaa.
20.11.–3.12. auki oleva virtuaalipaloasema tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea Päivä Paloasemalla -tunnelman virtuaalisesti omalta kotisohvaltaan. Virtuaalipaloasemalle pääsee osoitteessa https://paloturvalli suusviikko.fi/paiva-paloase malla/ .
Tänä vuonna teemana on palovaroittimet. Pelastustoimen havainnot ja tutkimukset osoittavat, että palovaroittimia on kodeissa liian vähän.
Teeman ympärille on rakennettu hauska #palova-roititintanssi -haaste, joka kannustaa tanssin kautta testaamaan palovaroittimien toiminnan kotona. Kaikki haastetaan testaamaan palovaroittimensa Palovaroitinpäivänä 1.12. kello 18.