Pitkä perinne

0
Joulukatu avataan

Joulukatu avataan perjantaina. Tapahtuman suosio on säilynyt koko sen noin kolmekymmenvuotisen perinteen ajan, ilman että ohjelman perusrunkoa on tarvinnut muuttaa.

Tärkeä osa ohjelmaa on kulkue, jota Joulupukki ja Joulumuori sekä 4H-tontut johtavat. Vuosien saatossa lähtöpaikka on vaihdeltu, on lähdetty liikkeelle torilta, S-Markettista, Essolta, Roppilan Krouvista, K-Supermarket Härkätiestä…

Kiiruun puistossa on nautittu riisipuuroa, joka jostain syystä maistuu aina poikkeuksellisen hyvältä.

Ohjelmaa ovat tarjonneet useat osaajat. On nähty ja kuultu Someron Laulumiehiä, Somerniemen Musiikkiteatteria, Tupanäyttämöä, Monokasta, koululaiskuoroja sekä yksittäisiä laulajia, esimerkiksi Eija Kourimoa tai Jaana Viitamäkeä. Tänä vuonna mikrofoniin tarttuu ukrainalainen Olga Petrova.

Upeasti marras-joulukuiseen pimeyteen sopivat parina vuotena nähdyt Tulikansan ja Tulimyrskyn huikeat tulishowt.

Joskus tapahtuman alkuaikoina valot sytytettiin juhlavasti kaupunginjohtajan puheen kera. Nykyään ne sytytetään jo aiemmin ilman erillisiä juhlavuuksia.

Oli ohjelmaa enemmän tai vähemmän, ja oli sitten piiskaava vesisade tai kauniisti leijuva lumisade, niin väki lähtee liikkeelle.

Kiitos Someron Yrittäjät, Someron Yrittäjänaiset, Somero Sydämessä -yhdistys, Someron kaupunki ja Someron Kulttuuri, jotka tapahtuman meille kaikille tarjoatte.