Somero-sarja menetti esityskanavansa

1
Somero-sarjan molemmat kaudet on ohjannut Jarmo Korhonen.

Somero-sarjan kakkoskauden piti startata joulukuun 12. päivä Alfa-TV:llä, mutta kanavan toiminta päättyi eilen. Eli sarjalla ei tällä hetkellä ole esittämiskanavaa.
– Minkäs sille voi. Totta kai nyt ärsyttää ja kovasti, kun on tehty iso duuni sarjan eteen. Ja tieto tuli ihan puskista kaikille, jopa Alfan henkilökunnalle, kertoo sarjan ohjannut, Koda Productionin toimitusjohtaja Jarmo Korhonen.
– Tilanne ei kuitenkaan ole vaihtoehdoton. Nyt tehdään kovasti duunia sen eteen, että sarja voitaisiin jossakin esittää. En ajattele vielä sitä vaihtoehtoa, että sille ei löydy lähetyspaikkaa.
Hän kuitenkin myöntää, että mikäli esityspaikkaa ei löydy, tulee rahanmenetyksiä niin hänelle itselleen kuin sarjan kustannuksiin osallistuneille tahoillekin.
Sarja on Someron kaupungin ja somerolaisten yritysten rahoittama. Somero-sarjan kokonaisbudjetti oli noin 65 000 euroa, josta kaupungin osuus 15 000 euroa.
Kaupungin lisäksi sarjassa on ollut mukana kymmenkunta somerolaista yritystä, joiden osuus kustannuksista on ollut 5 000–6 500 euroa riippuen siitä, olivatko mukana myös ykköskaudella.
Alfa TV lopetti toimintansa, koska sen omistava Brilliance Communications Oy jätti konkurssihakemuksen. Yhtiö on hallituksensa mukaan pääomaton ja maksukyvytön.
Somero-sarjan 10 jaksoa valmistuivat nyt marraskuussa ja ne esitettiin sarjassa esiintyneille Kiiruun auditoriossa viime lauantaina.
– Esiintyjät tykkäsivät sarjasta kovasti. Jokainen paikalle saapunut katsoi kaikki 10 osaa, eikä kukaan valitellut, että takapuoli olisi puutunut, kertoo Korhonen.

Somero-sarjan pääosassa on Pekkisen perhe, Juha, Saara ja Jasmin. Toteutuksesta ovat vastanneet Ville Korhonen (vas.) ja Jarmo Korhonen. (Perhe esiteltiin Somero-lehdessä 12.11.2021. Luettavissa: somerolehti.fi/uutiset/haku)

1 KOMMENTTI

  1. Eikö tällaisissa tapauksissa ole mitään vakuuksia jota rahat saa takaisin jos yritys menee konkurssiin. Muutenhan tämä kaikki oli löperöllä pohjalla ja hyväuskoisia huijattiin. Ei kai tämä todellisuudessa mennyt niin että rahat on menetetty, Somerolaistenkin verorahoja 15 000 €, silläkin rahalla olis ollut parempi käyttö, esim. teiden kunnostamiseen. Osakkaan Somerolainen tätä mieltä.

Kommenttien lisääminen on estetty.