SoPa ja Jankko taas tasatahdissa

0
SoPan B-tytöt juhlivat kotiturnauksessa kahta voittoa – eikä kolmaskaan ollut kaukana.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon ja Loimaan Jankon B-junioritytöt järjestivät keskinäisessä ottelussaan huikean jännitysnäytelmän, kun kyseisen ikäluokan valtakunnallinen lentopallosarja jatkui SoPan kotiturnauksella Joensuun koulun liikuntasalissa.

Ykkössarjatason D-poolin kärkikamppailussa pelattiin täydet kolme erää, jotka kaikki päättyivät pienimpään mahdolliseen, eli kahden pisteen eroon. Erä- ja ottelupallotilanteissa peli oli yhteensä kolmetoista kertaa, ennen kuin toinen joukkueista onnistui saamaan ratkaisevan eron aikaiseksi.

SoPa johti avauserää 24–20, mutta Jankko nousi vielä pisteen päähän. Kotijoukkue kuitenkin sinetöi erän 25–23 voitokseen neljännellä eräpallollaan.

Toisen erän loppu huipentui käänteisesti. SoPa kuroi loimaalaisten 24–20 johtoa umpeen, kunnes neljäs eräpallo toi Jankolle tasoittavan erävoiton.

Vivahteikkaassa kolmoserässä SoPa jäi alun 6–3 johtotilanteestaan 7–10 tappiolle, nousten kuitenkin vielä edelle lukemiin 12–11. Voittotaistelu venyi jatkopisteille ja SoPan hukkaamien kahden ottelupallon jälkeen Jankko kuittasi voiton nimiinsä pistein 18–16.

Ottelu siis päättyi Jankon 2–1 voittoon, joten Loimaan tytöt saivat kahden tasaisen joukkueen välisessä kausitaistelussa puntit tasoihin. Lokakuun kohtaaminen oli päättynyt SoPan 2–1 voittoon.

Kahdella voitolla kakkossijalle

Jankko otti lopulta myös turnausvoiton, vaikka sen päätöspeli Helsingin PuMa-Volleyta vastaan venyikin kolmannen erän jatkopisteille. SoPa kellisti PuMa-Volleyn helposti 2–0 (25-9, 25-14), samoin Espoo Lentiksen (25–18, 25–14), sijoittuen kotiturnauksessaan kakkoseksi.

Anni Pettersson ja Siiri Salo olivat tässäkin turnauksessa SoPan henkilökohtaisen pistetilaston kärkinimet.

Lohkovoittajana Jankko lunasti poolivaiheen kolmannelle kierrokselle paikan mestaruussarjan kolmostasolta (C-taso) ja SoPa jatkaa kauttaan D-tason kolmoslohkossa.

SoPan Tiikerit nousi kärkinelikkoon

Kahta ikäluokkaa nuoremmat SoPan D-tytöt ovat kahdella joukkueella mukana Lounaisen alueen mestaruussarjassa. Harvinaisen tasaisessa Ylöjärven turnauksessa SoPa/Tiikerit valtasi kakkossijan ja sen myötä seuraavalle kierrokselle paikan alueen kärkinelikosta, eli A-lohkosta.

SoPa, Säkylän Urheilijat, Vilppulan Tähti ja paikallinen Ryhti pelasivat Ylöjärvellä yhteensä kuusi ottelua, joista vain yksi ratkesi suoraan kahdessa erässä. SoPa kärsi niukan 1–2 (25–22, 18–25, 9–15) tappion Säkylälle ja voitti sen jälkeen samoin erälukemin Ryhdin (21–25, 25–19, 15–10) ja Tähden (25–20, 24–26, 15–10).

SoPa/Tiikerit turnasi Ylöjärvellä seuraavalla kokoonpanolla: Oona Nieminen, Aada Luoto, Viivi Taimela, Sirkku Toukkari, Ilona Anttila, Hertta Ahlfors, Emmy Lundberg, Inka Hakala, Melina Siviranta, Eerika Lisinen ja Minttu Mikkola.

Joulukuun toisena viikonloppuna pelattavassa kolmosvaiheen A-lohkon turnauksessa ovat B-lohkosta nousseiden Säkylän ja SoPa/Tiikereiden ohella mukana Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Euran Raiku.

Liekit kahteen erävoittoon

Samassa D-tyttöjen aluemestaruussarjassa SoPan toinen joukkue, Liekit, järjesti kakkosvaiheen turnauksen Kiiruun koulun liikuntasalissa. Mukana oli vain kolme joukkuetta, joten kaikki ottelut pelattiin kolmen erän peleinä.

Liekit tarjosi tiukan vastuksen lohkovoittaja Hämeenlinnan Lentopallokerholle, häviten niukasti 1–2 (17–25, 25–19, 21–25). Littoisten Työväen Urheilijoita vastaan SoPa hävisi avauserän 17–25 ja kakkoserässä somerolaisten melko selkeä johto kääntyi lopussa 24–26 tappioksi. Kolmannen erän Liekit pelasi vakuuttavasti loppuun asti ja otti päivän toisen erävoittonsa pistein 25–19.

Turnausvoittaja HLPK:n takana samoihin eräsuhdelukemiin (2–4) päätyneistä joukkueista SoPa/Liekit oli eräpistevertailussa selvästi LTU:ta parempi, ottaen nimiinsä kakkossijan.

SoPa/Liekit kotiturnauksessa: Mikaela Saneri, Hilma Blomqvist, Minttu Tähtinen, Kiia Vuorela, Ninna Anttonen, Iida Taimela, Lotta Linja ja Iina Tulokas.