SoVo sai tappioputkensa poikki

0
Pyry-Ville Korhonen (18) pelasi Jyväskylän reissulla vahvasti. Myös Gezim Vocalle (taustalla) ja Arber Istrefille kertyi onnistumisia.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin liigamiehistö vietti viikonlopun Jyväskylässä, pelaten peräkkäisinä päivinä ottelut Liikunnan Riemua ja Kampuksen Dynamoa vastaan.

Lauantaina SoVoa isännöi Liikunnan Riemu, jonka somerolaisjoukkue löylytti maalein 6–1 (3–0). Voitto oli SoVolle vasta kuluvan liigakauden toinen ja sen myötä katkesi somerolaisjoukkueen neljän kierroksen mittainen tappioputki.

Alkukaudella takalinjojensa huteruudesta kärsinyt SoVo lähti Riemua vastaan puolustuspeli edellä. ”Paketti” pysyi toisen puoliajan alkuhetkiä lukuun ottamatta hyvin kasassa, eikä vierailla ollut missään vaiheessa suurempaa hätää voittonsa varmistelussa.

Arber Istrefi kuritti keskisuomalaisia neljän henkilökohtaisen maalionnistumisen edestä. Muista sovolaisista viimeistelyssä onnistuivat pelaajavalmentaja Valdrin Seferi ja velimiehensä Valmir Seferi . Pirteällä pelipäällä olivat myös Korhosen veljekset Pyry-Ville ja Antti sekä ottelun avausmaalin mallikkaasti pohjustanut Vilho Ståhlström .

Nevzat Mustafa torjui SoVon maalin suulla erittäin varmoin ottein ja hän sai jatkaa samassa roolissa myös seuraavan päivän kamppailussa Kampuksen Dynamoa vastaan.

KaDy karkasi loppuhetkillä

Hallitseva Suomen mestari KaDy oli huomattavasti Riemua kovempi vastustaja, joka on tämänkin kauden alussa porhaltanut voitosta voittoon. SoVokaan ei, hyvästä yrityksestään huolimatta, onnistunut laittamaan kapuloita KaDyn rattaisiin, vaan sunnuntain koitos päättyi kotijoukkueen 6–2 (2–1) voittoon.

Luonteeltaan ottelu oli loppunumeroita tasaisempi, sillä KaDy karkasi omille teilleen vasta viimeisen kaksi ja puoliminuuttisen aikana. Se vastasi vieraidensa 2–3 kavennukseen ja orastaneeseen loppukiriin kolmella nopealla osumalla, venyttäen maalieron neljän maalin levyiseksi.

Avausjaksolla Gezim Voca nosti SoVon 1–1 tasalukemiin tutun kovalla ja tarkalla vapaapotkupommillaan. Toisen jakson kavennuksesta vastasi Valmir Seferi, jolle liigan pistepörssin kärkeen palannut Istrefi tarjoili avopaikan viimeistelyyn.

Sarjan maalitilastoon kärkeen nousi puolestaan KaDyn Italo Henrique , joka kuritti entistä seuraansa neljällä osumalla.

”KaDya vastaan parempi ottelu”

Viikonlopun jälkimmäisessä pelissä myös SoVon toinen maalivahti, Niko Rikkilä , pääsi hetkeksi kentälle, kun hyviä otteitaan jatkanut Mustafa piipahti kentän laidalla hoidattamassa sormeaan. Torjuntatilanteessa tullut vamma osoittautui onneksi lieväksi ja huoltaja Hannu Mannisen osaavissa käsissä ”Nevi” palautui tuota pikaa takaisin pelikuntoon.

– Vaikka me lauantaina voitimme, niin mielestäni KaDya vastaan pelasimme kauttaaltaan paremman ottelun. Pidimme kovaa kotijoukkuetta pitkään lujilla ja vasta aivan lopussa meille tuli pieni herpaantuminen. Ehkäpä jalat ja päät eivät kestäneet kahden pelin rasituksia aivan loppuun asti, SoVon manageri ja pelivalmentaja Jarkko Ihalainen kommentoi tiukan rupeaman jälkeen.

Viikonlopun esityksiä Ihalainen piti suojattiensa osalta kokonaisuudessaan toiveita herättävinä.

– Varsinkin puolustuspeli saatiin toimimaan jo aika mukavasti. Tähän malliin kun jatkamme ja vielä vähän parannamme, niin hyvä tästä tulee, monen roolin mies ounasteli.

SoVo

 

Tehosaldot viikonloppuna:

Arber Istrefi 4+1=5 (+6/-7=-1)

Gezim Voca 1+2=3 (+5/-6=-1)

Valmir Seferi 2+0=2 (+4/-6=-2)

Valdrin Seferi 1+1=2 (+2/-0=+2)

Rinor Karaqa 0+1=1 (+4/-3=+1)

Vilho Ståhlström 0+1=1 (+1/-0=+1

Pyry-Ville Korhonen (+3/-1=+2)

Antti Korhonen (+2/-1=+1)

Blend Doroci (+0/-1=-1)

Oskari Hietanen (+1/-3=-2)

Maalivahdit: Nevzat Mustafa; peliaika/2 ottelua 78.25 (+8/-7), Niko Rikkilä; (1 ottelu) 1.02 (0/0)

Varoitukset: Valmir Seferi (kauden 3.), Karaqa (2.)