SoVon vastassa köykäinenPallokerho

0
Se on siellä! Valmir Seferi tuulettelee Pyry-Ville Korhosen (kesk.) viimeistelemää SoVon kuudetta maalia.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal kohtasi kotiottelussaan Turun Pallokerhon ja onnistui sen kustannuksella ottamaan, ensimmäistä kertaa tällä kaudella, toisen peräkkäisen liigavoittonsa. Neljältä viime kierrokselta somerolaisjoukkue on napsinut kolme voittoa.

TPK oli sarjasijoituksensa (11.) mukaisesti melko köykäinen vastustaja nousuvireiselle SoVolle. Niinpä avausjakson ryhdikäs esitys siivitti kotijoukkueen sangen vaivattomaan 9–3 (5–1) voittoon.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi hyvä. Pallo liikkui ja pelaajat malttoivat noudattaa pelisuunnitelmaa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, pelkästään valmennustehtäviin torstaina keskittynyt SoVo Futsalin pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kommentoi.

Istrefi jälleen tehokkaana

TPK lähti heti toisen jakson alussa jahtaamaan kavennusmaaleja niin sanotun ”lentävän maalivahdin”, eli käytännössä ylimääräisen kenttäpelaajan turvin.

– Se vähän sekoitti meidän pelaamistamme, varsinkin hyökkäyspelin osalta. Onneksi puolustus toimi koko ajan melko hyvin, eikä vastustaja saanut montaa maalia aikaiseksi, Seferi havaitsi.

Pariin otteeseen Pallokerho nousi kolmen maalin päähän, mutta sovolaiset vastasivat kavennusosumiin omilla lisämaaleillaan. Ahnaimpana maalarimestarina hääri jälleen Arber Istrefi , joka saalisti toisessa peräkkäisessä ottelussa neljän maalin ja yhden syöttöpisteen teholukemat.

Kahdesti viimeistellyt Rinor Karaqa ja yhden maalin tehneet Pyry-Ville Korhonen sekä Blend Doroci nostivat kukin alkukauden maalimääränsä kolmeen.

Mustafa sivussa loppuvuoden

SoVo oli pelaamassa sille poikkeuksellisesti toista peräkkäistä ottelua ilman varoitusmerkintöjä, kunnes hyökkäykseen mukaan noussut SoVon maalivahti Nevzat Mustafa katkaisi joukkueensa kortittoman putken. Pallonmenetyksen jälkeen hän kaatoi keskialueelta läpiajoon pyrkineen turkulaispelaajan ja sai tempustaan punaisen kortin, eli suoran ulosajon.

– Harmillinen juttu, sillä nyt ”Nevi” on pelikiellossa kahden seuraavan ottelumme ajan. Suurta ongelmaa en kuitenkaan usko tästä meille tulevan, sillä toinen maalivahtimme, Niko Rikkilä , on pelaamissaan otteluissa osoittanut, että hänet voi huoletta laittaa liigapeleissä maalin suulle, Seferi arvioi.

Mustafa nähdään seuraavan kerran torjuntahommissa vasta ensi vuonna, koska SoVolla on loppuvuoden peliohjelmassaan enää kaksi kamppailua. Joulukuun 9. päivän vieraspeli on Valkeakoskella ja seuraavan viikon kotiottelu tämän kauden liigatulokasta, vaasalaista FC Kiistoa vastaan.

Sovon tehosaldot:

Arber Istrefi 4+1=5 (+7/-2=+5)
Rinor Karaqa 2+0=2 (+2/-1=+1)
Valmir Seferi 0+2=2 (+7/-2=+5)
Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+3/-1=+2)
Blend Doroci 1+0=1 (+1/-1=0)
Gezim Voca 0+1=1 (+8/-2=+6)
Guri Qerimi 0+1=1 (+2/-1=+1)
Antti Korhonen 0+1=1 (+1/-1=0)
Vilho Ståhlström (+4/-1=+3)
Jasper Joosela (+0/-0=0)

Vaihdossa: Valdrin Seferi

Maalivahdit: Nevzat Mustafa; peliaika 36.33 (+7/-3) ja Niko Rikkilä; 3.27 (+2/-0)

Varoitukset: Mustafa (ulosajo)