Teatteri saapuu ravintolaan

0
Elman roolin näyttelee 22-vuotias Ella Nyman.

Teksti ja kuvat Timo Kalenius

Myötätuulen teatteri on yleensä esiintynyt Majatalo Myötätuulessa, mutta tänään se rantautuu Someron keskustaan Hotelli Ollan ravintolasaliin. Ensi-iltansa saa Olla-Riitta Mäkelän kirjoittama ja ohjaama komediallinen tarina Elma, soturien sukua .
– Esitys sijoitetaan saliin niin, että katsojat voivat samanaikaisesti ruokailla ja katsoa esitystä, eli olemme tavallaan salissa yleisön seassa, kertoo Mäkelä.

Ravintolan henkilökunta tarjoilee kolmen ruokalajin illallisen ja se on tavallaan osa esitystä, sillä tarjoilijatkin ovat mukana esityksessä.

Näytelmä on komediallinen kasvutarina, joka kertoo siitä, mitä tapahtuu, jos aina vain kuuntelee muita, eikä koskaan itse päätä, miten pitäisi toimia ja mitä haluaa elämässään tehdä.

Esityksiä on yhteensä yhdeksän.

Pääosassa 22-vuotias Ella Nyman

Neljä vuotta näytellyt ja Turun yliopistossa puheterapeutiksi opiskeleva Ella Nyman on näytelmän Elma, jonka ympärille tarina kietoutuu.
Nymanin ensikosketus näyttelemiseen oli 12-vuotiaana lastenteatterissa Lohjalla. Sen jälkeen näyttelemiseen tuli pieni tauko, kunnes perhe päätti muuttaa Somerolle.
Taiteellisuus tulee esiin muissakin harrastuksissa, sillä maalaaminen ja piirtäminen ovat myös tärkeitä.
– Innostus näyttelemiseen heräsi uudestaan, kun teimme Someron lukiossa kakkosluokkalaisten kanssa karonkkamusikaalin, joka oli tosi kiva kokemus. Tuon esityksen jälkeen Olla-Riitta kysyi, olisinko kiinnostunut liittymään Myötätuuli-teatteriin ja täällä sitä nyt ollaan, kertoo Ella Nyman.

– Näyttelemisessä vaikeinta on harjoitteluvaihe, kun taas esittäminen ja yleisön edessä oleminen on parasta ja siitä tässä nauttii eniten.
– Tällä hetkellä tämä on ainakin vielä vain kiva harrastus, enkä tästä sen enempää odotakaan.

– Pidän paljon tästä näytelmästä. Se on hauska komedia, vaikkakin hieman erilainen kuin mitä meillä on aikaisemmin ollut. Näytelmässä keskitytään enemmän henkilöhahmoihin ja edetään ne edellä. Sitä kautta näytelmästä muodostuu hieman normaalista komediasta poikkeava, mutta mielenkiintoinen ja hauska, lisää Ella Nyman.